Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2013 16:12 - Александър Пушкин е авторът на „Граф Монте Кристо“ ?!
Автор: teomira Категория: Изкуство   
Прочетен: 5190 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 27.12.2013 11:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тази новина разпространи в-к "Московский комсомолец". Александър Пушкин е заминал за Франция и се е превърнал в .......Александър Дюма.

"А-ах, и зеленый попугай!"

Невероятно, но напълно възможно!И всъщност колко е прекрасно, че Александър Пушкин е продължил да живее....Избягал е от евентуално ново заточение в "Мъртвите сибирски полета".
Аз съм съгласна с тази новина, нека и Франция да потвърди, че Александър Дюма е с руска кръв.
"Представьте себе, представьте себе" - Александър Сергеевич Пушкин е продължил да пише, но във Франция.
Тогава защо Михаил Лермонтов написва "Смерть Поэта"?!
Бягството от стоманените костеливи лапи на руския царизъм е било организирано по най-аристократичния и хитър начин, толкова мистериозно и толкова сполучливо.....
Елате във Франция, Александър Сергеевич - за нас ще е велика чест и освен това тук никой няма да Ви тормози с каквито и да е заточения.
Всъщност коя е шармантната френска придворната дама, която съдейства за пристигането на Александър Сергеевич Пушкин в Париж? Тайна! Все още не е известно.

Особено мистериозно е "погребението" на поета и този исторически дуел, за който се пишеше в учебниците по Криминалистика.Пистолетът, с който е стрелял А. Пушкин бил дефектен. Ама че измишльотина!Ну, что же...
Абсолютно нагласен фарс, за да може Франция да бъде горда с великолепния Александър Дюма.
Александър Пушкин и Александър Дюма имат арабска кръв в родословното си дърво и наистина твърде много си приличат.
Веднага след уж "смъртта" на Александър Пушкин във Франция се появява изведнъж от аристокрацията автор на име Александър Дюма.
Александър Пушкин, който вече се нарича Александър Дюма продължава да твори до 1870 г. в "Замъка Монте Кристо".
Този факт трябваше да се разкрие още през ХIX в. Скала ми падна от душата като прочетох тази новина.
Непременно следва да се изясни този изключително важен въпрос, който сега е много по-съществен от някаква си световна икономическа криза.
Авторът на "Капитанска дъщеря" остава верен на вълшебния си изискан аристократичен стил и със същия творчески замах и вдъхновение създава новите си творби - "Тримата мускетари","Двадесет години по-късно", "Графиня дьо Шарни" и т.н. и т.н.Легендата Александър Пушкин владее по шармантен начин цяла Франция и до днес.
Един руски свещеник беше казал в свои проповеди:
- Как можете да четете Пушкин?!
В момента, в който го чух ми се подкосиха краката, защото Александър Пушкин е гениален и приказно недостижим.
Сърцето на Александър Пушкин не е престанало да бие на 29 януари 1837 г. в "Набережная Мойки"12 в Санкт Петербург, а е продължило да тупти във Франция.
Милостив ГОСПОД!!!
Тежката дума ще бъде на науката, която ще докаже 100 % този факт.
Едва ли Русия ще бъде съгласна да признае, че Александър Пушкин е бил принуден да емигрира във Франция и да промени фамилията си. Но фактите се доказват, а правата се извличат.....
На 30 ноември 2002 г. със заповед на президента на Франция Жак Ширак, тялото на писателя е ексхумирано и с пищна церемония и държавни почести е преместено в Пантеона в Париж — голям мавзолей за велики французи.
Всъщност кой почива в Пантеона - Александър Пушкин или Александър Дюма?!
В съавторство с учителя си по фехтовка Огюстен Грисиер, през 1840 г. Александър Дюма издава "Учителят по фехтовка“, разказ за събитията през Декемврийската революция в Русия. Впоследствие този роман бива забранен от цар Николай I, а А. Дюма бива обявен за персона нон грата в Русия до смъртта на царя. Изумително е откъде А. Дюма познава толкова детайлно руската действителност?



 

image








                          * * * * *




image




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobronameren - sparotok, къде си...
31.10.2013 16:35
Обади се, де. Това е тема, достойна за въодушевлението ти. Представь себе! Александър Дюма - българин. През руснака Пушкин, разбира се, тъй като всички руснаци са българи. Или всички българи - руснаци. Ох, обърках се.
цитирай
2. shtaparov - Е-ех, това ако бе истина, щеше да е ...
31.10.2013 18:46
Е-ех,това ако бе истина,щеше да е едно приказно приключение,завършващо с "хепи енд"! И ще стане много хубаво,ако можеше да се докаже- идеята е толкова изкушителна... И все пак начин има: генетично изследване на останките на единия и на другия,което ще разреши проблема веднъж завинаги! Но никоя от двете страни няма да се съгласи,за съжаление!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1192740
Постинги: 1214
Коментари: 84
Гласове: 1068
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. blog