Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2012 14:56 - Conte ton conte...
Автор: teomira Категория: Новини   
Прочетен: 1028 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.12.2013 10:15



      ******************************************************************
28 ноември 2012 г.

"Вицепрезидентът Маргарита Попова обяви, че в модерните държави категорично не може да съществува наказание "доживотен затвор без право на замяна". Според нея този тип наказание трябва да бъде премахнато.

По думите й това е наказание без перспектива, надежда и цели. Според Попова подобен тип наказание е нехуманно и се конкурира със смъртното наказание.

"Няма шанс за помилване, а човекът не се отчита като ценност", допълни вицепрезидентът.

Маргарита Попова, която откри конференция по проблемите на помилването, уточни, че трябва да се предвиди достатъчно тежко наказание за онези, които са извършили тежки престъпления.

Вицепрезидентът допълни, че е нужен дебат за трансграничната организирана престъпност с общата европейска прокуратура и борба с корупцията, за която е нужен единен поглед и мониторинг на всички държави.

Тя заяви също, че не е съгласна с досегашната политика по помилване. Пред журналисти Попова коментира, че никъде по света няма такава честота на помилването, каквато се наблюдава у нас след 1989 г. За 1500 помилвания обществото не знае защо са осъществени.

"Не се раздава милост на заем", допълни тя.
"Не помилваме толкова много сега".
"Помилването не е за да коригира съдебната практика и не може да замества правилата в затворите. Искаме помилването да е прозрачна държавна политика, защото то не е четвърта инстанция, не е добри условия в затворите, не е фалшиво разкаяние и театралничене, мисъл за семейството, след като си направил грешка, която все още не можеш и не желаеш да осъзнаеш".


******************************************************************

P. S.

     
Трябва да се премахне незабавно фигурата на вицепрезидента, защото е ненужна и много скъпа в условията на свръхтежка бедност в България. Русия няма вицепрезидент, а България си позволява този страшен лукс. Изказването на лицето Маргарита Попова, транслирано в Италия означава, че екзекуторът на Великия магистрат Джовани Фалконе, Бернардо Провенцано трябва да бъде пуснат на свобода, за да продължава да убива магистрати, семействата им, бодигардовете им...Се ла ви!Conte ton conte - няма желание за справедливост в България!!! Едно и също се случва в българския патримониум на Темида.
Значи Бернардо Провенцано, който ликвидира по особено жесток и мъчителен начин съдия Джовани Фалконе, съпругата му Франческа Морвило и тримата му бодигарда, трябва да бъде помилван?!И тази жена, която е бивш прокурор получава заплата, за да се гаври с правосъдието по много мръсен и отвратителен начин?!Какво си купувате с тази заплата, която не Ви се следва, г-жо вицепремиер?! Знаете ли колко много кръв имате по ръцете си и колко кървави следи оставяте след себе си?Докога в България ще продължава потресаващото сътрудничество между държавата и разбойническите групи?!

Нека още днес лицето Маргарита Попова незабавно да напусне този пост, защото изказването и е исторически отвратително.Цяла Италия би се ужасила от подобен фарс.


******************************************************************

 

 

image


 



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1207372
Постинги: 1234
Коментари: 84
Гласове: 1070
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. blog