Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2012 19:21 - Какви въпроси задава Ива Пушкарова?!
Автор: teomira Категория: Новини   
Прочетен: 4506 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.12.2013 10:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    ****************************************************************************************

     

"Госпожо Петкова,
с вас не се познаваме и с учудване виждам отрицателното ви мнение за мен, изразено по форуми. Може ли да ви помоля да ми обясните с какво съм оставила у вас впечатление за некомпетентност и корумпираност? Тъй като явно сме свързани от един университет, се надявам да останем на академичното му ниво и да си говорим честно в очите.

с уважение,
Ива Пушкарова"


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Отмяна на наказанието ”доживотен затвор без право на замяна”

Аз съм Теомира – Десислава Петкова и съм израснала в почтено семейство. Моите родители ме възпитаваха още от дете в законите на доброто и морала. Мама и татко са положителни интелектуалци с изключителна ценностна система и техният авторитет е безупречен.
Не знам как е възпитавана Ива Пушкарова, за да си позволява да задава въпроси, които нищо не значат за правото като изкуство за доброто и справедливото.
Прочетох какво пишеше вчера в новинарските сайтове в Интернет във връзка с Международната Конференция ”Помилването - репресия и хуманност в съвременните наказателни политики”.
Явно самочувствието Ви е доста тежко и аз се питам защо? Постарали сте се да си предадете историческа важност и да си повярвате, че наистина имате основание да пишете по този доста скандален начин. Едно дете на 10 г. би разбрало веднага какво съм искала да кажа в статиите си от вчера, но Вие не сте пожелали да сторите същото, защото не Ви е изгодно. Вместо да се оттеглите с достойнство от този изключително висок пост, който Ви е даден, неизвестно защо, Вие си позволявате да пишете абсурдни изречения. В белия свят казват, че в България има много елитни юристи, които не се забелязват, за да се даде карт бланш на метаелитните. Много е интересен пътят на Вашата кариера. Вие сама ли вървите по него или Ви протектират високопоставени особи? Между другото след думата ”уважение” се поставят две точки, а не запетая, както е направила Ива Пушкарова. Бях изумена от това невежество, което никога не съм допускала още от дете в трети клас. Не Ви ли е неудобно да не познавате правила, които са известни още от началното образование. Не Ви ли е неудобно да ми задавате такива въпроси и да се гаврите с паметта на безсмъртните италиански магистрати Джовани Фалконе и Паоло Борсалино?! Едва ли в Италия ще се случи подобен фарс, защото там висшите държавни служители имат морал, съвест и достойнство, преданост към нацията, когато се иска освобождаване на мафиоти, ликвидирали по особено жесток и мъчителен начин магистрати. Много Ви моля, точно Вие да не обсъждате моето академично ниво, защото е твърде неетично. Има доста ерудирани и утвърдени личности от юридическата гилдия, които да го направят. Моето академично ниво е оценено много отдавна и не желая Вие да ме коментирате в този аспект.
Няма да позволя да ми се говори по този обиден начин и не желая да ми задавате безсмислени въпроси.
Вашият подход ми е твърде познат, защото съм срещала доста колеги, които се правят, че не знаят за какво става дума при очевидни факти. Когато фактите говорят и боговете мълчат. Ива Пушкарова се учудва, когато става въпрос за отричане на идея, свързана с отмяна на доживотен затвор без право на замяна. Прочетохте ли внимателно статиите ми и разбрахте ли какво сте извършили с Маргарита Попова? С лица като Вас, които се гаврят с жертвите на убийства няма какво да говоря. Учудвам се на оскърбителния Ви тон към мен и се питам какви са по-точно параметрите на ценностната Ви система? Прочетохте ли какво пишат други участници във форумите за тази скандална конференция? Явно не Ви е направило впечатление, че вчера беше ден на гнева и този гняв беше насочен срещу Вас, Ива Пушкарова и Маргарита Попова.
Ноторно е, че много по-голямо значение за обществените отношения имат добрите нрави, отколкото добрите закони.
”Време е да направим най-важната крачка - отмяна на наказанието "доживотен затвор без право на замяна." Това каза вицепрезидентът Маргарита Попова на конференция, посветена на помилването. Според нея това наказание е равносилно на смъртното и затова за него няма място в модерната наказателна европейска политика, съобщава БНР”.
”Конференцията се провежда в рамките на двустранното сътрудничество между Германската фондация за международно правно сътрудничество (IRZ) и Комисията по помилването при Президента на Република България. Маргарита Попова анонсира и доклад на председателя на Комисията по помилванията Ива Пушкарова за най-тежките наказания в наказателното право и по точно за доживотния затвор без право на замяна и съотносимостта му с помилването като институт, който изразява хуманност и състрадание в правила”. От тази информация става ясно, че Вие поддържате тезата на Маргарита Попова. Кажете Вие наистина ли сте съгласни с тази престъпна идея, която цели да отмени доживотния затвор без право на замяна и защо? За какви по-точно правила на състрадание и хуманност сте писали в доклада си? Възмездието следва да се подмени със състрадание и хуманност на законодателя... Състрадание и хуманност към убийците – този ли въпрос е от стратегическа важност? Жал ли Ви е за убийците на съдия Джовани Фалконе, тримата му бодигарда и съпругата му Франческа Морвило? Много ли Ви е жал, че завинаги ще изгният в затвора атентаторите срещу съдия Паоло Борселино и петимата му бодигарда? Какви са Вашите правила, които искате да получат държавна санкция и защо толерирате разбойници?! Кога в Италия ще се проведе идентична конференция и ще се поиска най-официално мафиоти да бъдат пуснати на свобода, защото те са човешки същества и не е хуманно да изтърпяват наказание доживотен затвор без право на замяна?! Каква фрапираща наглост и каква устойчивост при отстояване на подобни искания. Няма значение, че мафията е отнела човешки живот и е погубила цели фамилии. Българският законодател спешно трябва да се погрижи за субектите на умишлени престъпления, игнорирайки факта, че жертвите на престъпления също са ценност. Т. е. убийци като Бернардо Превенцано, Лучано Лиджио и Тото Риина са много по-важна и съществена ценност от хилядите избити италиански магистрати. Вследствие на подобно твърдение въпросните бандити трябва да получат все някога свобода. Не знам Вие запозната ли сте с думи като морал и срам и изобщо можете ли да си представите какво е значението им?
След като целият свят вчера разбра от Интернет какво се случи на международна конференция в България, имате ли идея, по какъв начин ще защитите тезата си, свързана с отмяна на доживотния затвор без право на замяна? Как ще се почувствате и какво ще отговорите на почтените колеги на Джовани Фалконе и Паоло Борселино, когато Ви запитат следното:
- Защо искате да пуснем на свобода извергът Бернардо Превенцано?

Всъщност, Вие, Ива Пушкарова смятате ли, че Бернардо Превенцано трябва един ден да заживее на свобода? Много се съмнявам в съдържанието на Вашия отговор.
Преди 15 г. бях жертва на мафиоти и едвам удържах живота. Бях на косъм от смъртта, но като по чудо оживях. Не е цивилизовано българският наказателен кодекс да фамилиарничи с престъпници. Фактът, че не се познаваме, означава ли, че трябва да отмина с безразличие събитията от 28 ноември 2012 г.
"С вас не се познаваме и с учудване виждам отрицателното ви мнение за мен, изразено по форуми".
Защо трябва да се познавам с Ива Пушкарова, за да изразя несъгласие с идея, която е аморална. Знаете ли как биха реагирали в Италия на такава зловеща новина и какво биха написали във вестниците?! Вие буквално подарихте милост на екзекуторите на Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Никога и за нищо на света, при никакви обстоятелства бандитите, които ликвидираха не само въпросните съдии антимафиоти, но и бодигардовете им, няма да бъдат пуснати на свобода в Италия. Нито една медия в Италия не би се съгласила с Вашите законодателни грижи за свободата на особено опасни престъпници.
Явно си мислите, че можете да прекрачвате добрите нрави в обществото, защото няма кой да Ви санкционира. Известно ми е, че в България има кръг от лица, които са недосегаеми...Предполагам, че принадлежите към тях.
Би трябвало да е ясно на цялата планета, че Ива Пушкарова и вицепрезидентът на България Маргарита Попова са заплаха за устоите на правосъдието в България, поради което трябва незабавно да се оттеглят.
Апропо, за толкова чудовищно изнемогваща държава като Република България е хипер ненужно и дори много вредно и скъпо да си позволява лукса, свързан със съществуването на фигурата на вицепрезидент.


Теомира – Десислава Петкова




image

 


 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1192321
Постинги: 1214
Коментари: 84
Гласове: 1068
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. blog