Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2015 15:56 - Пълен шок и ужас в библиотеката на село Лесидрен
Автор: teomira Категория: Новини   
Прочетен: 1491 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.12.2016 11:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


image                          ****************




Безкрайно много съм разочарована от поведението на секретарката на читалище "Възраждане" в село Лесидрен Павлина Динова Райкова и библиотекарката Ива Михайлова Цветкова. Очаквам реакцията на Министерство на културата и отстраняването на тези две недобросъвестни служителки, които редуцираха абсолютно незаконно работното време на библиотеката по свое усмотрение. Секретарката ме нарече много нахална и болна, затова че съм посещавала библиотеката.
-Ти трябва да се лекуваш! Не се ходи толкова често в библиотека! Затваряме!
Павлина Райкова ли ще определя кога да се посещава библиотеката?!Защо се е допуснал такъв фарс, който нарушава човешки права?! Това ли е разбирането за култура на местно селско лесидренско ниво?! Много често в читалнята ставаха страшни побоища между деца, но явно този факт не правеше впечатление на служителките.
Какъв скандал! В това читалище има дефицит на държавност и оттам страшен произвол. Библиотекарката преподава в селското училище и след това отива в читалището. Недопустимо е да се осъществява дублаж на два трудови договора по едно и също време в нарушение на чл.111 от КТ. От 15 юни до 15 септември на календарната година учителката по френски Ива Цветкова дава едновеременно дежурства и работи като библиотекар, което  няма как да стане.
Доста хора се учудваха, т.к. много зачести затварянето на библиотеката през обявеното работно време. Противозаконно е да се нарушава обществения интерес по толкова арогантен начин, защото библиотеката не е частна собственост, а държавна. Новата председателка на читалищното настоятелство Валентина Дишева толерира скандалните прояви на Ива Цветков и Павлина Райкова. Колко пъти полицаи от Угърчин ще ме притесняват с жалби, лишени от правно основание. В тези жалби имаше само лъжи и оправдания, лишени от реална стойност. Сега Ива Цветкова и Павлина Райкова са пуснали слух, че им дължа 200 лв., което е лъжа и че съм била психично болна, за което трябва да бъдат съдени. Държавата плаща заплати на тези две служителки и те са длъжни да се съобразяват с Кодекса на труда. Страшно е, когато без причина те спират от читалня и те обсипват с грозни обиди. Пред кмета на селото през ноември миналата година Ива Цветкова дори ме нападна с юмруци без причина и ми каза:
-Марш оттука! Кракът ти повече да не е стъпил тук!
Защо държавната власт е допуснала такава недосегаемост на служителите в библиотеката в село Лесидрен?
Разполагам с документ, написан от въпросната Ива Цветкова, от който се вижда, че същата е неграмотна и прави недопустими грешки, които дори едно дете на 10 г. не прави. Трябва ли неграмотно лице да е бибилиотекар?! Твърди се, че Павлина Райкова има полувисше образование, което е крайно недостатъчно за заеманата от нея длъжност. Ива Цветкова си позволи в началото на годината да помоли чрез жалба заместник окръжния прокурор на Ловеч, да узакони произвола с работното време в библиотеката, но това не се случи. Аз обвинявам двете служителки и читалищното настоятелство и държа да се рзследва този случай. Каква мизерия на долно и ниско интелектуално ниво! Ще се потърси ли отговорност на служителките в читалище "Възраждане" в с. Лесидрен? Гаврата с българската кулгура е престъпление от общ характер.








Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1192711
Постинги: 1214
Коментари: 84
Гласове: 1068
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. blog