Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2013 19:00 - " Мацките на ГЕРБ"
Автор: teomira Категория: Политика   
Прочетен: 1761 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 18.12.2013 10:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                               ***
Исторически Скандал и на Скандала  Скандал!!!
Скандал на вулкани!!!



                                         ***

Webcafe.bg, по Glasove.com и в. "Сега" 27.10.2012, (обновена 28.10.2012, 13:20
  "Мацките на ГЕРБ"    

 

"Едни девойки, малко по-зрели от тези на снимката, управляват най-печелившото предприятие в държавата - АЕЦ "Козлодуй"

Еколожка на 28 години командва бордовете на директорите на АЕЦ "Козлодуй" и на държавните "Мини Марица-изток", съобщава Glasove.com.

 

Освен новия изпълнителен директор - Валентин Николов, ядрената централа е и с нов председател на Съвета на директорите - Марина Армутлиева. Тя е родена е през 1984 г., завършва висше образование по специалността "Екология и опазване на околната среда" в НБУ.

 

От юли 2011 г. е съветник в министерството на икономиката с ресор концесии, а след като ведомството беше оглавено от Делян Добрев, Армутлиева става началник на политическия му кабинет. Сега тя е назначена за председател на борда на ядрената централа.

 

4750 лева заплата на месец ще получава друго кадрово "откритие" на новото ръководство,

 

Бившият зам.-кмет на район "Студентски" по времето на СДС Калин Стануков е назначен за главен административен секретар на АЕЦ "Козлодуй" (длъжността е с ранг на изпълнителен директор).

 

Той е завършил хидравлична и пневматична техника и никога не е работил в сферата на атомната енергетика .

 

На втория ден след назначаването си Станкулов подписва граждански договор с 21-годишната Мелина Нинова.

 

На нея е поверено "да консултира ръководството във връзка с имиджа на дружеството" и "въз основа на проучвания да прави контент-анализи на публикации в пресата". Договорът е за 3000 лв. месечно.

 

В интервю за "Преса" на въпроса защо назначихте еколожка за шеф на борда на АЕЦ "Козлодуй" и на "Мини Марица изток", нямаше ли енергетици, шефът на АЕЦ "Козлодуй" отговаря, че "тя де факто гледа обществени поръчки. Какво пречи да е еколог? Тя не управлява процеси. Какво пречи, че е еколог".

 

Освен това, допълва Николов, "тя е шеф на политическия кабинет на министъра и тя е човекът, който гледа нещата от страна на министъра какво се случва".

 

Хидрологът Калин Станкулов, който е новият главен административен секретар на АЕЦ „Козлодуй", според Николов не бил "хидролог, а администратор, бил е помощник-ректор в СУ". (Длъжност помощник-ректор не съществува в Софийския университет и най-вероятно става дума за административен секретар.)

 

Той ли е сключил договор за връзки с обществеността с една девойка на 21 години от Враца - Мелина Нейкова. Какво разбира тя от връзки с обществеността, пита репортерът.

 

"Истината е, че информационният ни център е много зле. Аз съм сключил граждански договор, докато се изготвя службата за връзки с обществеността в централата, да може да ми подготвя всички доклади, свързани с медиите", отговаря Николов.

 

Самият Валентин Николов не е енергетик, икономист или ядрен физик, той е завършил инженерство със специалност двигатели с вътрешно горене.

 

Така де факто единственият човек с опит в атомната енергетика, който остава в ръководството на АЕЦ, е Митко Янков, директор на дирекция "Безопасност и качество" и работи в АЕЦ "Козлодуй" от 1975 година след дипломирането си в Московския енергетически институт.

 

Схемата и в земеделското министерство

 

Схемата със симпатични млади момичета, поставени на възлови места, които печелят договори за хиляди или през тях минават обществени поръчки за солидни суми, върви и в земеделското министерство.

 

Двете бивши пиарки на Агенцията по храните, подчинена на земеделския министър Мирослав Найденов, са се сдобили с два луксозни апартамента в скъпия кв. "Манастирски ливади" в София, съобщи в. Сега.

 

Фирмата, управлявана от 25-годишната Кристина Спасова "Кей Ем Ком", се е сдобила с офис от 187 кв. м. в "Манастирски ливади" през април 2012 г., пише в. "Сега". Платила е 332 491 лева. За целта не е ползвала ипотечен кредит.

 

Продавачът е фирма "Градус-1", производител на птиче месо, купила имота пет месеца, преди да го продаде. В средата на 2011 г. в мащабна акция на агенцията 7 фирми, производители на птиче месо, бяха наказани, защото пълнели пилетата с вода и соли. „Градус" не беше сред тях, а беше даден за пример като изрядна фирма.

 

В същата сграда през юли пиарките купуват чрез "Кей Ем Ком" втори офис - 113 кв. м. за 175 046 лева.

 

Екип на OFFNews отиде на място до сградата на бул. "България", където са двата апартамента, които би трябвало да са офиси. На петия етаж, където е адресът на "Кей Ем Ком", се виждаха само спуснати плътни завеси. "С удоволствие бих ви пуснал, но горе няма никой", спря ни охраната на входа.

 

Основаната на 26 септември 2011 г. "Кей Ем Ком" спечели договор за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони във Фейсбук и Туитър.

 

Кристина Спасова напуска длъжността си на старши експерт в агенцията на същата дата - 26 септември 2011 г.

 

През юни 2012 г. дяловете на фирмата, която е с капитал от 2 лева, са прехвърлени за кратко на 24-годишната Лора Димитрова.

 

Димитрова работи като младши експерт в една дирекция с Кристина до 27 февруари 2012 г.

 
  И една хубавица от Столичната община

 

Преди два дни медиите съобщиха за поредното кадрово попълнение в едно от най-добре печелившите държавни компании. Валя Чилова, известна като приближена на бившия шеф на СОС Андрей Иванов, става директор на водноелектрическата централа към АЕЦ "Козлодуй".

Тя е общински съветник в СОС, председател на надзора на Столичната агенция за приватизация, международен секретар на "Предприемачи – ГЕРБ" и има собствена пиарска агенция.

ВЕЦ-ът има 6 души персонал и четирима души ръководство. Предшественичката на Чилова на директорското място във ВЕЦ-а е Светлана Георгиева, също свързана с ГЕРБ чрез бившия вече депутат от ГЕРБ Николай Коцев. От 2007 г. Светлана е счетоводителка и управлява фирмите на врачанския народен избраник, който напусна парламента. След което и тя е освободила поста. Името на Коцев беше замесено в скандала с жестокия побой над бившия шеф на АЕЦ "Козлодуй".

Светлана Георгиева е 30-годишна, когато влиза в АЕЦ "Козлодуй" и в същото време ръководи 7-те фирми на депутата и шеф на ГЕРБ във Врачанска област по това време – Николай Коцев. Поставят я начело на ВЕЦ-а веднага след като ГЕРБ взема властта – на 11 декември 2009 г. Тогава тя сключва договор за директор на ВЕЦ-а за пет години.

  Визитка на Марина Армутлиева

 

Марина Армутлиева е родена на 21 август 1984 г. в София. През 2009 г. се дипломира като бакалавър в Нов български университет, специалност "Екология и опазване на околната среда", а от 2011 г. е магистър по същата специалност от Минно-геоложкия университет. Армутлиева е работила в няколко компании като консултант и експерт в областта на околната среда и на системи за управление (ISO), както и в Министерството на околната среда и водите като експерт по качество на горивата и транспорта.

От 1 юли 2011 г. до 25 март 2012 г. е съветник в политическия кабинет на министъра на икономиката, енергетиката и туризма. От 26 март 2012 г. е началник на политическия кабинет на министър Делян Добрев. Говори английски и немски език.

  Визитка на Валентин Николов

 

Валентин Николов е роден през 1971 г. През 1995 г. завършва Технически университет – София, като магистър в областта на машиностроенето и двигателите с вътрешно горене. Николов е и магистър по финансов мениджмънт, СА "Димитър Ценов“ – Свищов. Специализирал е „Политически мениджмънт“ в Летния университет в Страсбург и в Нов български университет.

Притежава диплома за вътрешен одитор от MOODY International. Валентин Николов има дългогодишен опит в областта на мениджмънта, маркетинга и рекламата.

От 2011 г. е заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ, заместник-председател на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм и член на Комисията по бюджет и финанси в 41-о Народно събрание. На 23 март 2012 г. е избран за заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Говори английски и руски език.

  Промяната регистрирана на 9 май

 

 

На 9 май 2012 г. в Агенцията по вписванията е регистрирана промяна в Съвета на директорите на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД. Новият Съвет на директорите е със следния състав: Марина Армутлиева – председател на Съвета на директорите на “АЕЦ Козлодуй" ЕАД, Валентин Николов – член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД, Митко Янков – член на Съвета на директорите на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД и директор на дирекция "Безопасност и качество".

От 10 май 2012 г., на длъжността заместник изпълнителен директор е назначен Александър Николов. На негово пряко подчинение ще бъдат дирекция "Безопасност и качество" и дирекция "Производство"."




                              ***
P. S.

Ще се намеси ли Темида?
Ще се изпрати ли незабавно Петиция под формата на Жалба до Комисията по петициите при Европейския Парламент?
Каква брутална наглост и цинизъм!
Обществото чака правосъдие!!!

         ***

 
  image   image




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1192865
Постинги: 1214
Коментари: 84
Гласове: 1068
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. blog