Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2013 16:43 - В името на Революцията за социален хуманизъм!
Автор: teomira Категория: Политика   
Прочетен: 1709 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 21.05.2014 10:38



* * * * * * * 


image


                                 * * * * * * * 




image


”Онзи ден получих писмо. Беше ми го изпратил един човек от Аризона. То започваше със ”Скъпи Другарю”. И завършваше с ”Твой в името на Революцията”.

”В Съединените щати има близо 1 000 000 души, които започват писмата си със ”Скъпи Другарю” и ги завършват с ”Твой в името на Революцията”.

                                              Из статията ”Революцията” от Джек Лондон.

 * * * 

Така е било преди 100 г., а сега колко е броят на тези почтени земляни – не е известно. Въпросът е, че идеята за социална справедливост е свята и никога не може да умре. Твърде е тъжно, че тази идея все още не може да намери своето битие в реалността.

Капитализмът, сам по себе си е много страшна агония.Капитализмът е риск и рискът е капитализъм.

През 1941 г. отчаян строителен предприемач от гр. София се принуждава да продаде трите си деца, защото е изпаднал във фалит и не може да плати на кредиторите изискуемите си задължения. Децата били много мънички и дори не знаели за какво става въпрос – те били продадени като жива стока. Само след година майка им умира от сърдечен удар, защото не може да понесе този удар. На следващата година я последва и съпруга и. Той платил дълговете си, но къщата му опустяла без децата – Какъв кошмар! Да, скъпи другари – това е истинската същност на капитализма! Не си спомням някой да ме е заплашвал с покупко-продажба, докато бях дете. Не си спомням лишения и глад, защото на власт беше Партия, която все пак обичаше човека и работеше за благото на човека. Че не беше 100 % социализъм, не беше, но такива зловещи картини, които наблюдавам 24 г. не съществуваха. Не успяха новите велможи на Република България да съхранят социалната идея. България заприлича на колониална гробница. Икономическа емиграция извън пределите на страната (външна) и икономическа емиграция в страната (вътрешна). Вътрешната емиграция възникна, т.к. твърде много българи работят за чужди компании и не създават производство за България, т. е. те са на чужда територия в собствената си страна.

Революцията променя из основи еволюционното социално развитие. Но за добро ли дойде Революцията от 10 ноември 1989 г.?! Наричат я безкръвна, тиха, хитра, но всъщност в този вид Революция имаше океани от кръв. Стотици хиляди съдби се сгромолясаха със страшна сила от новия брутален и циничен морал.

500 000 безработни в държавата България!!!

Пълен колабс. И всъщност кой строи темелите на обществото!? Какво се случи с идеята за етатизма?! Ние живеем в тази държава и искаме да знаем защо сме низвергнати в нея, без правно основание.

Защо Бюрата по труда имат по-скоро имитационна функция? И как така Държавата се губи всеки ден – бавно и сигурно. Самият български народ абсолютно доброволно абдикира от своята силна власт. Никой не може да открадне печеливши държавни предприятия, защото те принадлежат на нацията.


image





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1204558
Постинги: 1233
Коментари: 84
Гласове: 1070
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. blog