Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2014 14:50 - Good bye, frau Angela Merkel!
Автор: teomira Категория: Политика   
Прочетен: 3237 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 16.06.2014 10:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image


На 4 юни 2014 г. заместник-председателят на
"Левицата" (`Die Linke`) д-р Сара Вагенкнехт директно обвини в своя реч присъстващата в Парламентарната зала на Бундестага Ангела Меркел в това, че лъже Германия за реалното положение в Украйна.

Германският канцлер Ангела Меркел не се впечатли много от въпросната реч.

 Речта беше изключителна и поставяше доста исторически акценти върху политиката на Германия.

 
image



” - При положение, че бедността в Европа продължава да расте и социалното неравенство излиза от контрол, тогава Европа e обречена на гибел и затова Вие също сте виновна, frau Angela Merkel.

В Украйна Европа вече претърпя поражение. Страната се задъхва в кървава гражданска война.

 

 

 

Нашето правителство уж подкрепяше тези сили, които бяха за демокрация и Европа, която е срещу олигарсите, бедността и корупцията.
Днес Вие, frau Angela Merkel поддържате правителство в Украйна, в което 4 министри са националисти, които си позволяват открито да се саморазправят с евреите и руснаците. Поддържате президента Петро Порошенко, който е олигарх и с помощта на откраднатите си милиардите и собствената си телевизия проведе своята предизборна кампания, който не се отличава по нищо от Виктор Янукович, с гангстерските си методи на действие, корупция и съмнителни дела. Правителството на Украйна води жестока война против народа си и точно това правителство разпали кървавия конфликт.

 

Още повече, каза депутатът, 100 години след Първата световна война и ужасите на Втората световна война, германското правителство помага за разпалването на нова война в сърцето на Европа.

И това, което е много срамно, Вие мамите народа на Германия, за това което се случва в Украйна, криете как олигарси грабят Украйна, финансират свои частни армии, когато голяма част от населението живее в угнетяваща мизерия, криете, че вместо да разоръжи тези мародери, украинското правителство забрани Комунистическата Партия. Убийството на толкова много невинни хора в дома  на профсъюзите в Одеса е особено притеснително. Тук не става въпрос за руска пропаганда, а за страшна реалност. Нима това ще остане без последствия?! Трябва веднъж завинаги да се приключи с олигарсите и корупцията.

Правителство, което толкова дръзко и нагло нарушава демократичните принципи не може да бъде подкрепяно от германския канцлер.

Кризисът в Украйна може лесно да се разреши с милиардите, които дава Европейския съюз, но тези милиарди не се използват за народа и проблемите на държавността, а явно за нещо друго.

Вие, frau Angela Merkel предадохте принципите на демокрацията, както направи това без угризения и правителството в Киев. Порошенко не иска да говори, не иска да преговаря, а иска да използва военна сила, за да смаже украинската нация.

Петро Порошенко трябва да прекрати войната против народа си и Вие трябва да му го кажете. Само по пътя на преговорите ще се стигне до мира.

Разширението на НАТО на изток беше грешка, което ще погребе целия алианс споделя бившият министър на отбраната на САЩ Робърт Гейтс.

И всичко това се случва, когато американските газови и нефтени концерни доволно се смеят и потриват ръце от печалби…

Мир и безопасност в света са невъзможни без Русия .

Санкциите срещу Русия ще навредят на икономиката на Германия  и ЕС затова правителството на Германия трябва да се обяви еднозначно срещу погубващата военната политиката на Барак Обама и срещу разширението на НАТО на изток.

Една реална война в центъра на Европа е вече факт и тези, които я подкрепят трябва да се изпратят в карцер, независимо как се казват Барак Обама или Андерс Фог Расмусен.  

На нас не са ни нужни още военни провокации.

На нас не са ни нужни още оръжия в този препълнен от оръжия свят.

Германците отново избират да играят опасна роля, която води до страшна катастрофа в цяла Европа.

Немската и европейската политика принадлежат към други много по-цивилизовани традиции”.

Въпреки тези силни и драстични обвинения frau Angela Merkel не пожела да даде обяснение и въпросът е до кога смята да се бави.

Сара Вагенкнехт направи изказване в духа на традициите и ценностите, които следваше смелият народен трибун Ернст Телман.

В залата се ръкопляскаше, а Ангела Меркел беше абсолютен непокист.

Дали е нормално точно този канцлер да управлява Германия е доста спорно…
В реален исторически аспект Ангела Меркел извърши престъпление срещу народа на Германия и  срещу държавността и трябва да се оттегли.
Докога, frau Angela Merkel, Германия ще слугува и козирува на прищевките на САЩ?!

Защо лъжете безсрамно и отвратително народа на Германия, frau Merkel?!

Защо толерирате ”шоколадовия крал” Петро Порошенко, който дава заповеди да се стреля наред срещу невинни украинци?!

Президентът на Украйна притежава 1,3 милиарда $, но с доста въпросителен произход.

Финансовият император П. Порошенко притежава няколко автомобилни и автобусни завода, телевизионния ”Пети канал”както и редица други предприятия.

Неговите обещания не могат да се осъществят.

Мирът в Украйна все още не може да стане факт, а и властта в Киев не се стреми към преговори, не желае от 2009 г. да заплати 5 милиарда дълг към Русия за газовите доставки.

Петро Порошенко поема курс на запад, но като как ще получи подкрепа, когато е видно, че той е един чудовищен главорез, който обича да гледа кървавите полета на Украйна?

 

 

Теомира – Десислава Петкова

 

 

 

 

 

image










image








image















Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1204407
Постинги: 1233
Коментари: 84
Гласове: 1070
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. blog