Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2014 11:44 - * ПОЕХАЛИ, LEGENDA RUSSIANA! *
Автор: teomira Категория: Политика   
Прочетен: 1694 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.11.2014 15:09




image


image





image













Екслидерът на профсъюза ”Солидарност” и експолски президент Лех Валенса обяви твърде недалновидно и много, много скандално, че
Русия изостава технологично от Европа и света с повече от 30 години - пише Die Zeit. Конфронтацията на Русия със Запада и конфликтът в Украйна доказват, че Русия била далеч нормалната политика. После Лех Валенса, който разсмя дори и пеленачетата добави, че НАТО ще спечели евентуална война с Руската Федерация?! После експолският политик си позволи да обиди президентът на Русия, като изказа съждение в смисъл, че главата на Владимир Владимирович Путин не била в ред. Необходимо е Лех Валенса спешно да се извини за тези груби и арогантни обиди, които са престъпление срещу личността. Не всяка мисъл на политици трябва да се тиражира и анонсира в медиите, защото има доста мисли, които водят до съдебни процеси…

Владимир Путин е колос и епоха не само за Русия, но и за Света.

НАТО е пълен капут пред могъща Русия, защото не може по никакъв начин да притежава нейното космополитно ниво.

От коя по-точно Европа изостава Русия като държавност?!

От Швейцария ли, която е узаконила евтаназията като чудовищна необходимост и като потресаваща ненавист към човешките същества? Швейцарските законодатели са скрепили с държавна санкция евтаназията, така както се приемат евентуални промени в Търговския закон. И все пак и въпреки кошмарния антихуманизъм, тази държава принадлежи към Белия свят… Дали?!

Въпросното твърдение на бившия полски президент звучи твърде доста несериозно, недопустимо, необосновано и неправилно на фона на вековната и грандиозна руска държавност.

Legenda Russiana не е създадена, за да изостава от времето и историческите събития, а да бъде ръководен фактор и доминираща световна геополитическа сила на човешката цивилизация. Така е било, е и ще бъде завинаги.

От коя Европа и от кой Свят изостава Русия?!

От европейските съюзници на натовските главатари, ли?! Навсякъде по Света са се разположили войски на Северноатлантическия Алианс и въпросът е защо? НАТО не може да бъде гарант на мир и просперитет, а по-скоро подстрекател на бясната военна гонка, която очевидно няма и няма край. Само в Карибския район базите за агресия на НАТО са умопомрачителни. Твърде близо до Острова на Свободата – Куба е разположена главната квартира на карибските въоръжени сили. В Кайо Хуесо, Гуантанамо, зоната на Панамския канал, Порто Рико, Юнгфернови острови на САЩ, Тринидад и Тобейгоу, Бермудските острови, военното присъствие на Пентагона е повече от притеснително. НАТО продължава да генерира тотална опасност за мира и сигурността на човечеството. Базата в Гуантанамо се използва за военни провокации срещу Куба. 1/6 от територията на Порто Рико е заета от американски бази.

Русия винаги е била за мир и за разоръжаване.

Перекум мечи на Орала.

За какво изоставане на Русия става на въпрос, когато мащабните енергийни проекти Южен и Северен поток ще доставят в Европа безценното синьо гориво?

Лех Валенса трябва доста внимателно да подбира думите си относно Русия, защото Московският Кремъл е недостижим по авторитет и влияние.

Преди няколко години газопроводът ”Северен поток” излезе на брега на Балтийско море в района на германския град Лубмин, близо до Грайфсвалд. ”Северен поток” е с дължина 1223 км и ще свързва газопреносната система на Русия с тази на Европейския съюз, като за 1 г. ще бъдат транзитирани 55 милиарда куб. м синьо гориво.

Защо Лех Валенса тиражира неверни твърдения и заблуждава така дръзко общественото мнение с подобни предизвикателства? Политическото хулиганство трябва да се забрани! На Русия и е дадено да владее върховете, а не да бъде в подножието на политиката, икономиката, културата…

Видя се през 2014 г. и истинската същност на Европейския съюз и налагането на т. нар. санкции срещу Русия от някои европейски държави, но тази икономическа блокада не успя.

 

Шиpока стpана моя pодная,
Много в ней лесов полей и pек.
Я дpугой такой стpаны не знаю,
Где так вольно дышит человек.

          


* * * * * * * * * * * * * *

 

Теомира – Десислава Петкова

7 ноември 2014 г.

image


image



image



image


image




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1205313
Постинги: 1233
Коментари: 84
Гласове: 1070
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. blog