Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2016 12:10 - Вермахт Капут!!!
Автор: teomira Категория: Политика   
Прочетен: 1204 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 27.05.2016 15:17
image

На 22 юни 1941 г. в 4 ч. сутринта, без каквото и да е предупреждение и претенции, в нарушение на всички правни норми на Международното публично право, 153 немски, 17 румънски, 18 финландски и 2 унгарски дивизии прекосиха границата на СССР от Северно до Черно море. Площта на СССР беше 22,4 млн. кв.км., т. е. 1/6 от земната суша, а часовите пояса на тази свръх държава – 11. На востоке солнце восходит 11 ч. раньше, чем на западе. Неподготвената съветска армия води ожесточени отстъпателни боеве, показвайки чудеса от героизъм. В началото на зимата фашистките окупатори бяха спрени и отблъснати под Москва, след което по всички фронтове започна да се развива мощно контранастъпление. Въоръжената до зъби с най-модерно оръжие хитлеристка армия се оказа не толкова силна. Адолф Хитлер се оправдаваше с ниските зимни температури, което звучеше несериозно. Особено тежки сражения се водеха до зимата на 1944 г. край Волгоград, Ленинград, Киев, Смоленск, Севастопол, на Курската дъга, Харков и в Кавказ. Двойствената политика на САЩ даде картбланш на главорезите от Третия Райх. След като СССР беше нападнат от хитлеристка Германия, бе образувана коалиция между СССР, САЩ и Великобритания. Реакционните кръгове в USA умишлено забавиха откриването на втори фронт в тила на А. Хитлер, т. к. не бяха заинтересувани от бързото приключване на войната и извършиха само скромни десанти в Северна Африка и Италия. Едва през 1944 г., когато беше видно, че Червената армия не може да се справи с кафявата чума и да освободи Европа от страшната заплаха, започна десант в Северна Франция. Но и след тази стъпка основен фронт остава Източния, където са съсредоточени 200 немски дивизии срещу 75 на Западния фронт. Ноторно е, че по време на Втората световна война някои монополи на САЩ чрез неутрални страни доставяха на хитлеристите стратегически материали. Вторият фронт се откри след като Червената армия започна да преследва немските банди, подпомагана от мощни партизански отряди, както на съветска територия, така и на територията на Румъния, Полша, Унгария, Чехословакия и Югославия.В средата на месец април 1945 г. започна Берлинската операция, която завърши на 9 май с пълната и безусловна капитулация на Хитлерова Германия. През август 1945 г. войските на Задбайкалския фронт разгромиха милионната Квантунгска армия на империалистическа Япония и по този начин доведоха да капитулацията и.
Безвъзвратно Русь Святая изгуби 20 милиона прекрасни синове и дъщери във Великата Отечествена война. 20 милиона мъченици и светци се отправиха към небесните простори. 1710 градове и градчета, 70 000 села, 32 000 промишлени предприятия бяха превърнати в пепелища от озверялата паплач на Третия Райх. Империята на СС твърде много подцени героизма и всеотдайността на руския човек. 60% от участниците в партизанските отряди бяха комсомолци. През есента на 1943 г. на временно окупираната съветска територия от фашистите действаха 1780 нелегални организации. През тази грандиозна по мащабите си свещена война 7 000 комсомолци бяха удостоени със званието ”Герой на Съветския съюз”, 60 от тях са два пъти герои на СССР. Повече от 3,5 милиона младежи и девойки бяха наградени с ордени и медали. 400 пъти комсомолците повториха подвига на Александър Матросов, закривайки вражеските амбразури с тялото си. Около 100 млади летци се врязаха с горящите си самолети във вражеските ескадрили по примера на Николай Гастелло.
”Днес или утре, не знам точно кога ще ме разстрелят заради това, че не мога да вървя против съвестта си, затова че съм комсомолка. Не се страхувам да умра и ще умра спокойно.”(Из писмото на Героя на СССР Ляля Убийвок до роднините и, което е предадено тайно от Гестапо).
Повече от 10 милиона младежи и девойки, вдъхновени от безсмъртния Павел Корчагин преминаха по местата на бойната слава на съветската нация.. След края на войната се създадоха 60 000 музея, кътове на славата, откриха се 15 000 паметници, обелиски, мемориални дъски.
”Аз съм по призвание романтик. Убеден съм, че такова призвание съществува. Романтиката на подвига, романтиката на търсенето е душата на Комсомола, същността на най-добрите му традиции.Аз съм построил град Комсомолск на Амур. Гладувахме и ни беше студено в глухата тайга, но ние издигнахме първия град на младостта в страната. Ние бяхме романтици и здрави момчета, възпитани в духа на Октомврийската революция. Ние ясно си давахме сметка, че създавайки нов град, революционно преобразуваме страната си.” ( Алексей Мересиев, герой на СССР).
От лейбгвардията на фюрера до ”Империята на СС”…
От 30 юни 1934 г. – ”Нощта на дългите ножове” до тоталния капут на Вермахта…
Въпреки, че още през 1940 г. в Германия тайно беше създадено Министерство на колониите начело с фон Еп и се започна сформирането на колониални войски, чиято численост достигна 100 000 души, Третият Райх изгуби срещу безсмъртната Красная армия. Гигантските битки на съветския народ срещу пълчищата на германския фашизъм по своя размах и напрежение, по концентрация на технически средства и сили нямат аналог в цялата многовековна история на човечеството. Откриването на втори фронт се бавеше дълго време, което удължи войната и увеличи жертвите. Руската държава никога няма да бъде колония на когото и да било.
Кодовите наименования на Вермахта, използвани по време на Втората Световна война бяха абсолютно безсмислени и ненужни за Мира на Земята. Ето някои от тези зловещи кодове на смъртта: Ден на орела, Аида, Алпийска теменуга, Барбароса, Патерица, Сребърна лисица, Блюхер, Феликс, Фриц, Гръмогевичен удар, Парен чук, Троянски кон, Лов на есетра, Зъболекар, Цитадела, Вампир, Тайфун, Стража на Рейн и т. н.
Планът за нападение на СССР Barbarossa, утвърден на 18 декември 1940 г. не можа да постигне целта си.
На 9 май 1945 г. в 16 ч. от името на командуването на германските въоръжени сили бяха подписани условията на окончателния протокол за капитулацията от фелдмаршал Вилхелм Кайтел, адмирал фон Фридебург и генерал - полковник Щумпф. 
Според генерал - фелдмаршал Вилхелм Кайтел, екс началник щаба на върховното главно командуване на въоръжените сили на Германия, всички подготвителни мероприятия, проведени до пролетта на 1941 г. са имали характер на отбранителни мерки в случай на вероятно нападение на Червената армия.
Цялата война на Изток може да се нарече превантивна. Третият Райх решава да изпревари нападението на Съветска Русия и с неочакван удар да разгроми въоръжените и сили. Червената армия никога не се е готвела за нападение срещу която и да било държава на земното кълбо, а по-скоро за отбрана на съветската територия. 
През лятото на 1944 г. става безпределно ясно, че Германия ще изгуби със сигурност войната срещу СССР. В сметките на Третата империя не влизаше пълното завладяване на страната на съветите, поради изключителните и размери. 
Планът на кампанията за 1941 г. се състоеше в следното:
Три групи армии, усилени с мощни танкови съединения нанасят едновременен удар по Червената Армия, като постепенно съсредоточават силите си на фланговете, имайки за главна цел на север - Ленинград, на юг- Донбас и вратите на Кавказ.
След триграничното сражение и пробива на цялата отбранителна линия на Червената армия, немските войски трябваше да обкръжат и напълно да унищожат главните военни сили в Белорусия и Украйна, като не допуснат тяхното отстъпление към Москва. 
През зимата на 1942 - 43 г. бе постигната една от най-блестящите победи в историята на човечеството - разгрома на 300 000-та групировка на нацистките агресори на бреговете на река Волга.
Това бе една "Голгота на германската армия", която "затъмни всички военни трагедии на миналото". 
Фашистка Германия бленуваше за неограничено господство в Европа, след което нацистката експанзия трябваше да разпростре властта на германския империализъм върху други континенти. 
Повече от 500 000 български войни се сражаваха рамо до рамо с войните от Третия Украински фронт на Съветската армия до триумфа на победата.
Историята ще запомни този сблъсък,тази грандиозна епопея, страшната война между раси, идеологии, между смъртоносния милитаризъм на Германия и СССР.
Планът "Вълшебен огън" от юли 1942 г. за завладяване на Ленинград не успя!
Паролата "Дортмунд" за започване на нападение срещу СССР не успя!
Планът "Еделвайс" за настъпление срещу Грозни и Баку през юли -ноември 1942 г. не успя!
Планът "Лов на есетра" за завладяване на Севастопол през юни - юли 1942 г. не успя!
Планът "Тайфун" за настъпление срещу Москва от 2 октомври 1941 г. не успя!
Планът "Цитадела" за настъпление срещу Курск през юли 1943 г. не успя.
Планът "Лов на дропли", насочен към завладяване на Керченския полуостров през май 1942 г. не успя.

Хитлер Капут!
Вермахт Капут!
Третият Райх Капут!
Да здраствует Красная армия!
С днем Победы, Русь Святая!
Спасибо за Мир, Свободу и независимост!

image
image


image
image
image


image

image
image
Гласувай:
1
11. germantiger - 9 май - РОССИЯ - КАПУТ
23.11.2016 22:05
1. МОЙ ПРАДЯДО Е УБИТ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ОТ КОМУНЯГИТЕ, ДО ДНЕС НЕ МУ СЕ ЗНАЕ ГРОБА – нейде в Кюстендилско!

2. МОЙ ДЯДО Е СЪДЕН ОТ НАРОДНИЯ СЪД – оправдан е благодарение на единствената уважавана (от мен) комунистка – Валя Вичева.

3. ФАМИЛИЯТА НА ГЕРМАНСКАТА МИ РОДА Е ПРОМЕНЕНА ОТ GOTTLIEB НА БОГОЛЮБОВИ – макар това в превод да е „равнозначно”.

4. ИМЕТО НА МАЙКА МИ (тогава бебе) СЪЩО Е ПРОМЕНЕНО!

5. Проблема с намиране на работа и „наблюдение” на роднините ми в няколко поколения беше практика и ежедневие.

6. Лично за мен – сега няма да „драматизирам”, друг път съм споменавал!

Аз мразя 9-и май - не на Шуман, въглищата и стоманата, а техния – на победителите! Аз лично имам правото да пиша днес и да плюя на „двойния стандарт”! Нещо повече – аз винаги ще го правя докато мога – енергично, методично, безкомпромисно що иде реч за ИСТИНАТА – аз винаги ще бъда „тук” и постоянно ще пиша със скромния си дял възможности за престъпленията на „другите”.
цитирай
2. germantiger - 2
23.11.2016 22:06
РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното - филство, защото то започва с любов към големия – руския, от малкия – българския;
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг – голям, чужд и руски;
- русофилството е любов, обикновено всяко друго филство в България се основава на нечии чужди постижения – било германски в армия, наука, философска мисъл; било франкофонство – в музика, литература; било „имагинерно” и отвлечено - американско или англофилство покрай Адам Смит, банките и икономиката;
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО -ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ! РУСОФИЛЪТ ОБИЧА, А „ЗАПАДНОФИЛЪТ” УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!

С „ДВЕ ДУМИ”
ЧЕРВЕНИ МАЙЦЕПРОДАВЦИ
цитирай
3. germantiger - 3
23.11.2016 22:07
„ПОБЕДИТЕЛИТЕ” ОТ ИЗТОК – цената на победата

По инфо от германските архиви и WAST германските загуби на военни са не повече от 3,5 млн. на Източния фронт. Общо военните загуби на Германия на всички фронтове през ВСВ са 5 млн. цивилните над 3 млн. Общо загубите на Германия военни и цивилни 8-9 млн

Съветските БОЙНИ загуби са:
1. Според "Гриф секретности снят" на комисията водена от Г. Ф. Кривошеев – изследване 90-те години, са над 12,5млн.
2. Според картотеките на ЦАМО от 2000г. военните загуби на СССР са 14 млн. 507 хил. персонални досиета
3. Според ЦАМО на РФ, който се помещава в Подолск, картите на персонален отчет са 16 млн.

Отделно според Книга Памяти на отделните области в РФ към 2006г. има няколко милиона заявления и "безименни" неразпознати досиета и документи на военнослужещи. Според руските автори днес загубите на СССР безвъзвратните военни са 19-20 млн.
Отделно загубите на цивилните са спорни и се "колебаят' от 20 до повече милиони.
Германия губи срещу ВСИЧКИ ПРОТИВНИЦИ 8,5ЛН. ВЪВ ВОЙНАТА, С ИЗБИТИТЕ ОТ ГЛАД И НАСИЛИЕ ГЕРМАНСКИ ПЛЕННИЦИ В РУСКИ И СЪЮЗНИЧЕСКИ ЛАГЕРИ - 2,5 МЛН.

ОБЩО ГЕРМАНСКИ ЗАГУБИ ПРИБЛИЗИТЕЛНО 11 МЛН ВОЕННИ И ЦИВИЛНИ
ОБЩО СЪВЕТСКИ ЗАГУБИ 19-20 МЛН ВОЕННИ И МОЖЕ БИ ОЩЕ 20 МЛН ЦИВИЛНИ И ТО ПОЧТИ САМО СРЕЩУ ГЕРМАНСКИЯ ПРОТИВНИК
ГЕРМАНИЯ ГУБИ 11 МЛН СРЕЩУ ВСИЧКИ
СССР ГУБИ 40 МЛН ПОЧТИ САМО СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ

С „ДВЕ ДУМИ”
За 1 германец са падали по няколко „победители” – просто факт и тук НЕ иде реч за цивилисти, а за бой, умение и опит – за сила, техника и командване... за войника!
цитирай
4. germantiger - 4
23.11.2016 22:08
РОССИЯ Е НЕПОБЕДИМА – трагикомичен мит

- Русия е няколко века под монголо-татарско иго
- Русия губи от шведите преди Полтава
- Русия губи война от Наполеон/е Буонапарте преди тази от 1812г., самия Кутузов яде зверски бой с руското царче и австрийското имперче от корсиканеца
- Русия губи Кримската война
- Русия губи Руско-японската
- Русия губи... ПЪРВАТА СВЕТОВНА ПРЕД ПОБЕДИТЕЛ... Германския втори Райх
- Русия губи Първата Чеченска позорно
Русия (за мен) НЕ губи Афганската, защото според военанализатори за 1 „казак” падат до 6-10 брадати „духове”, както и САЩ НЕ губи Виетнамската в която за 1 мериканос сдават до 12 „витконга”

С „ДВЕ ДУМИ”
РОССИЯ Е НЕПОБЕДИМА – тази НЕистина е ирелевантна за историята, но реална за леваците (разб. левите) в БГ
ЕДИНСТВЕНАТА „БЯЛА” АРМИЯ БЕЗ ПОРАЖЕНИЕ ДОСЕГА Е... е... е... американската за близо 2 века – просто факт!
цитирай
5. germantiger - 5
23.11.2016 22:09
КАТ РОССИЯ НЯМА ДРУГА НА СВЕТА – още митове

- Русия никога не е била най-голямата империя нито в население нито в територия – такава е била британската с половин Африка, Индия, континента Австралия и доминиона Канада
- Русия и славянските народи днес НЕ са най-многобройни – в момента те са най-малобройните като бяла еизкова група след нартодите от романската езикова група и след тях тези от германската група
- Русия днес НЕ е надежда за българските тъпи зачервени лумпени, защото в днешна Русия владее КАПИТАЛИЗЪМ В ПЪТИ ПО-ДИВ ОТ ТОЗИ НА ЗАПАД – социализма другарите трябва да търсят днес в... Скандинавия – в русията им не, но те никога няма да бъдат „скадофили”, защото шведите, норвежците и финландците не са... руснаци ;)
- Русия е добро, а Запада зло – чудесно другари – тогава моля емигрирайте вие и вашите деца в... КУБА, северна КОРЕЯ, в СИБИР, ТУНДРАТА, ТАЙГАТА... в ИРАНН и в СИРИЯ – защо не сте там, а на „Уест”
- ПОМИСЛЕТЕ ЗА ПЪРВИТЕ 10 НЕЩА (примерно), КОИТО ПОЛЗВАТЕ ВСЕКИ ДЕН – ТЕ СА ЗАПАД, НЕ ИЗТОК – АВТОМОБИЛА, САМОЛЕТА, ВЛАКА, ТЕЛЕВИЗОРА И GSM-a, дори КОМПЮТЪРА ви (последния е дело на поколения умове, но първия работещ такъв е на германец – КОНРАД ЦУЗЕ и имам постинг за това, що иде реч до наистина великолепния учен Джон Атанасоф – той е американец, защото е роден там, защото не е знаел български и защото е работил и учил всичко що се зове американска наука
- Това което сега, точно в този момент ползвате – ИНТЕРНЕТ-а, също е западно творение и то правено за... американската армия в неговия фундамент и зародиш

С „ДВЕ ДУМИ”
РОССИЯ НЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ИМПЕРИЯ, НЕ Е НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА ИМПЕРИЯ, РОССИЯ ВЕЧЕ НЕ Е СОЦИАЛИЗЪМ ДОРИ, А ЧЕРВЕН ИЗТОЧЕН И ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ, А ИЗТОКА ОТДАВНА ЗАГУБИ ТЕХНОЛОГИЧНАТА ВОЙНА СЪС ЗАПАДА – това е „баш” войната, която решава бъдещето.
цитирай
6. germantiger - 6
23.11.2016 22:10
МОИТЕ ПОСТИНГИ ЗА СЪВЕТСКИТЕ УБИЙЦИ И ИЗНАСИЛВАЧИ
http://germantiger.blog/history/2011/04/05/genocid-dyshterite-na-germaniia-1.723077

http://germantiger.blog/history/2011/04/12/genocid-dyshterite-na-germaniia-2.727897

http://germantiger.blog/history/2011/07/21/genocid-dyshterite-na-germaniia-3.787406

http://germantiger.blog/history/2011/10/13/genocid-dyshterite-na-germaniia-4.834492

http://germantiger.blog/history/2012/08/16/genocid-dyshterite-na-germaniia-5.988822

http://germantiger.blog/history/2013/11/29/genocid-dyshterite-na-germaniia-6.1212483
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 551390
Постинги: 551
Коментари: 138
Гласове: 604
Календар
«  Ноември, 2019  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Блогрол
1. blog