Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2016 12:10 - Вермахт Капут!!!
Автор: teomira Категория: Политика   
Прочетен: 1991 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.05.2016 15:17




image





На 22 юни 1941 г. в 4 ч. сутринта, без каквото и да е предупреждение и претенции, в нарушение на всички правни норми на Международното публично право, 153 немски, 17 румънски, 18 финландски и 2 унгарски дивизии прекосиха границата на СССР от Северно до Черно море. Площта на СССР беше 22,4 млн. кв.км., т. е. 1/6 от земната суша, а часовите пояса на тази свръх държава – 11. На востоке солнце восходит 11 ч. раньше, чем на западе. Неподготвената съветска армия води ожесточени отстъпателни боеве, показвайки чудеса от героизъм. В началото на зимата фашистките окупатори бяха спрени и отблъснати под Москва, след което по всички фронтове започна да се развива мощно контранастъпление. Въоръжената до зъби с най-модерно оръжие хитлеристка армия се оказа не толкова силна. Адолф Хитлер се оправдаваше с ниските зимни температури, което звучеше несериозно. Особено тежки сражения се водеха до зимата на 1944 г. край Волгоград, Ленинград, Киев, Смоленск, Севастопол, на Курската дъга, Харков и в Кавказ. Двойствената политика на САЩ даде картбланш на главорезите от Третия Райх. След като СССР беше нападнат от хитлеристка Германия, бе образувана коалиция между СССР, САЩ и Великобритания. Реакционните кръгове в USA умишлено забавиха откриването на втори фронт в тила на А. Хитлер, т. к. не бяха заинтересувани от бързото приключване на войната и извършиха само скромни десанти в Северна Африка и Италия. Едва през 1944 г., когато беше видно, че Червената армия не може да се справи с кафявата чума и да освободи Европа от страшната заплаха, започна десант в Северна Франция. Но и след тази стъпка основен фронт остава Източния, където са съсредоточени 200 немски дивизии срещу 75 на Западния фронт. Ноторно е, че по време на Втората световна война някои монополи на САЩ чрез неутрални страни доставяха на хитлеристите стратегически материали. Вторият фронт се откри след като Червената армия започна да преследва немските банди, подпомагана от мощни партизански отряди, както на съветска територия, така и на територията на Румъния, Полша, Унгария, Чехословакия и Югославия.В средата на месец април 1945 г. започна Берлинската операция, която завърши на 9 май с пълната и безусловна капитулация на Хитлерова Германия. През август 1945 г. войските на Задбайкалския фронт разгромиха милионната Квантунгска армия на империалистическа Япония и по този начин доведоха да капитулацията и.
Безвъзвратно Русь Святая изгуби 20 милиона прекрасни синове и дъщери във Великата Отечествена война. 20 милиона мъченици и светци се отправиха към небесните простори. 1710 градове и градчета, 70 000 села, 32 000 промишлени предприятия бяха превърнати в пепелища от озверялата паплач на Третия Райх. Империята на СС твърде много подцени героизма и всеотдайността на руския човек. 60% от участниците в партизанските отряди бяха комсомолци. През есента на 1943 г. на временно окупираната съветска територия от фашистите действаха 1780 нелегални организации. През тази грандиозна по мащабите си свещена война 7 000 комсомолци бяха удостоени със званието ”Герой на Съветския съюз”, 60 от тях са два пъти герои на СССР. Повече от 3,5 милиона младежи и девойки бяха наградени с ордени и медали. 400 пъти комсомолците повториха подвига на Александър Матросов, закривайки вражеските амбразури с тялото си. Около 100 млади летци се врязаха с горящите си самолети във вражеските ескадрили по примера на Николай Гастелло.
”Днес или утре, не знам точно кога ще ме разстрелят заради това, че не мога да вървя против съвестта си, затова че съм комсомолка. Не се страхувам да умра и ще умра спокойно.”(Из писмото на Героя на СССР Ляля Убийвок до роднините и, което е предадено тайно от Гестапо).
Повече от 10 милиона младежи и девойки, вдъхновени от безсмъртния Павел Корчагин преминаха по местата на бойната слава на съветската нация.. След края на войната се създадоха 60 000 музея, кътове на славата, откриха се 15 000 паметници, обелиски, мемориални дъски.
”Аз съм по призвание романтик. Убеден съм, че такова призвание съществува. Романтиката на подвига, романтиката на търсенето е душата на Комсомола, същността на най-добрите му традиции.Аз съм построил град Комсомолск на Амур. Гладувахме и ни беше студено в глухата тайга, но ние издигнахме първия град на младостта в страната. Ние бяхме романтици и здрави момчета, възпитани в духа на Октомврийската революция. Ние ясно си давахме сметка, че създавайки нов град, революционно преобразуваме страната си.” ( Алексей Мересиев, герой на СССР).
От лейбгвардията на фюрера до ”Империята на СС”…
От 30 юни 1934 г. – ”Нощта на дългите ножове” до тоталния капут на Вермахта…
Въпреки, че още през 1940 г. в Германия тайно беше създадено Министерство на колониите начело с фон Еп и се започна сформирането на колониални войски, чиято численост достигна 100 000 души, Третият Райх изгуби срещу безсмъртната Красная армия. Гигантските битки на съветския народ срещу пълчищата на германския фашизъм по своя размах и напрежение, по концентрация на технически средства и сили нямат аналог в цялата многовековна история на човечеството. Откриването на втори фронт се бавеше дълго време, което удължи войната и увеличи жертвите. Руската държава никога няма да бъде колония на когото и да било.
Кодовите наименования на Вермахта, използвани по време на Втората Световна война бяха абсолютно безсмислени и ненужни за Мира на Земята. Ето някои от тези зловещи кодове на смъртта: Ден на орела, Аида, Алпийска теменуга, Барбароса, Патерица, Сребърна лисица, Блюхер, Феликс, Фриц, Гръмогевичен удар, Парен чук, Троянски кон, Лов на есетра, Зъболекар, Цитадела, Вампир, Тайфун, Стража на Рейн и т. н.
Планът за нападение на СССР Barbarossa, утвърден на 18 декември 1940 г. не можа да постигне целта си.
На 9 май 1945 г. в 16 ч. от името на командуването на германските въоръжени сили бяха подписани условията на окончателния протокол за капитулацията от фелдмаршал Вилхелм Кайтел, адмирал фон Фридебург и генерал - полковник Щумпф. 
Според генерал - фелдмаршал Вилхелм Кайтел, екс началник щаба на върховното главно командуване на въоръжените сили на Германия, всички подготвителни мероприятия, проведени до пролетта на 1941 г. са имали характер на отбранителни мерки в случай на вероятно нападение на Червената армия.
Цялата война на Изток може да се нарече превантивна. Третият Райх решава да изпревари нападението на Съветска Русия и с неочакван удар да разгроми въоръжените и сили. Червената армия никога не се е готвела за нападение срещу която и да било държава на земното кълбо, а по-скоро за отбрана на съветската територия. 
През лятото на 1944 г. става безпределно ясно, че Германия ще изгуби със сигурност войната срещу СССР. В сметките на Третата империя не влизаше пълното завладяване на страната на съветите, поради изключителните и размери. 
Планът на кампанията за 1941 г. се състоеше в следното:
Три групи армии, усилени с мощни танкови съединения нанасят едновременен удар по Червената Армия, като постепенно съсредоточават силите си на фланговете, имайки за главна цел на север - Ленинград, на юг- Донбас и вратите на Кавказ.
След триграничното сражение и пробива на цялата отбранителна линия на Червената армия, немските войски трябваше да обкръжат и напълно да унищожат главните военни сили в Белорусия и Украйна, като не допуснат тяхното отстъпление към Москва. 
През зимата на 1942 - 43 г. бе постигната една от най-блестящите победи в историята на човечеството - разгрома на 300 000-та групировка на нацистките агресори на бреговете на река Волга.
Това бе една "Голгота на германската армия", която "затъмни всички военни трагедии на миналото". 
Фашистка Германия бленуваше за неограничено господство в Европа, след което нацистката експанзия трябваше да разпростре властта на германския империализъм върху други континенти. 
Повече от 500 000 български войни се сражаваха рамо до рамо с войните от Третия Украински фронт на Съветската армия до триумфа на победата.
Историята ще запомни този сблъсък,тази грандиозна епопея, страшната война между раси, идеологии, между смъртоносния милитаризъм на Германия и СССР.
Планът "Вълшебен огън" от юли 1942 г. за завладяване на Ленинград не успя!
Паролата "Дортмунд" за започване на нападение срещу СССР не успя!
Планът "Еделвайс" за настъпление срещу Грозни и Баку през юли -ноември 1942 г. не успя!
Планът "Лов на есетра" за завладяване на Севастопол през юни - юли 1942 г. не успя!
Планът "Тайфун" за настъпление срещу Москва от 2 октомври 1941 г. не успя!
Планът "Цитадела" за настъпление срещу Курск през юли 1943 г. не успя.
Планът "Лов на дропли", насочен към завладяване на Керченския полуостров през май 1942 г. не успя.





Хитлер Капут!
Вермахт Капут!
Третият Райх Капут!
Да здраствует Красная армия!
С днем Победы, Русь Святая!
Спасибо за Мир, Свободу и независимост!

image








image






image




image




image


image

image




image
















Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1192797
Постинги: 1214
Коментари: 84
Гласове: 1068
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. blog