Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2016 11:16 - Коя е ексдиректорката на СОУ "Пейо Крачолов Яворов" в гр. Плевен Мариана Георгиева Грънчарова?
Автор: teomira Категория: Политика   
Прочетен: 3583 Коментари: 0 Гласове:
-2

Последна промяна: 08.08.2016 15:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



63 - годишната бивша директорка на училище в гр. Плевен  Мариана Георгиева Грънчарова  най-после е пенсионирана. Тази особа беше директор на СОУ " П. Кр. Яворов" от 2002 г. Бих искала да знам до 2002 г. къде е била учител тази жена и на какво основание точно тя беше назначена за директор на училище? Майка ми  - Кунка Мирчева преподаваше български език и литература, както и руски език във въпросното училище до 2009 г. Образователният ценз на мама е твърде висок, защото притежава магистърска степен  по славянска филология от СУ "Свети Климент Охридски", както и специализация по приложна лингвистика от същия университет. Обаче тези много важни факти, както и високият авторитет на мама не бяха от никакво значение за новата директорка Мариана Грънчарова. Мама владее сръбски, хърватски и руски език. 
Поведението на новата директорка беше изумително и скандално. Още с пристигането си се нахвърли върху учителите, които бяха над 50 г. и ги обвиняваше, че са много стари.
 - Искам млади хора!
Обаче самата Мариана Грънчарова не беше в първа младост. Последните 7 г. от трудовия стаж на мама преминаха в абсолютен и безпричинен тормоз, причинен от директор Мариана Грънчарова. Аз живеех в София и ми се налагаше постоянно да успокоявам мама, която за пръв път се сблъскваше с толкова нагло и безскрупулно поведение. Мама винаги е имала авторитет сред учителските колективи като безспорен професионалист. Мариана Грънчарова принуждаваша мама да пише тройки на ученици, които предаваха празни листове на контролни. Това беше кошмар! Непрекъснато я заплашваше  с уволнение. Директорката така и не намери начина по който да разговаря с учители, които са доказани ерудити.  Нарочно нямаше никаква реакция,  когато ученици заплашваха мама.
-  Не ме интересува! Оправяй се! Няма да ме занимаваш! - крещеше Мариана Грънчарова.
Веднъж петокласници написаха на лист следното изречение:
 - Ей, цайс, няма да мръднеш оттук!
Този лист беше даден на майка ми от ученици, които не отваряха учебници и нищо не учеха. На тази заплаха директорката не реагира и дори нарече мама "параноичка".
Мариана Грънчарова не притежава високия образователен ценз на мама и няма основание за подобно поведение. Най- редовно самозабравилата се директорка пиеше, забележете, в кабинета си уиски, което е пълен срам. Училището е свещено духовно учреждение и е недопустимо подобно поведение. РУО -Плевен знае ли изобщо какво беше поведението на тази жена спрямо учители и как ходи облечена? Много често облеклото и е предизвикателно и скандално - къси поли и дълбоки деколтета?! Мама издържа стоически всички гаври и унижения, защото не и се занимаваше да подава сигнали. Най- страшното е, че започна да посещава кардиолог. През 2009 г. началник на РУО - Плевен беше Анни Петкова. Не мога да разбера защо се допуска подобни персони да са директори на училища? Коя е причината Мариана Грънчарова да бъде оставена на този пост до 63-годишната си възраст? Изумена съм от наградите, които са подарени на този бивш директор! Явно доста скандални факти от СОУ " П. Яворов" не са известни на обществото.
Аз лично се убедих през декември 2012 г. как Мариана Грънчарова прикри противообществена проява на малолетен хулиган, който без причина ми наговори куп обиди, когато преминавах през училището. Зам. директорът Пламен Митев също се направи, че нищо не е станало, дори ми каза, че ще повика полиция. Пълно безобразие!
7 г. мама е преподавала в най-елитната гимназия в града - МГ "Гео Милев", където имаше безспорен авторитет.
За първи път през живота си виждам такъв учител като Мариана Грънчарова.


Ето някои снимки на скандалната директорка.

Това е ексдиректорът на училище в гр. Плевен Мариана Грънчарова. Какви директори имаше някога СОУ " П. Яворов"! Всички бяха пример за подражание и възхищение.
Защо се стигна до това падение и пълен срам?!






image


Пълен срам и позор за българското образование!


image


image




image


Това е български учител! Какъв срам!!!


image





Това ли са разбиранията на РУО - Плевен за български директор на училище!?

image






image








Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1205917
Постинги: 1233
Коментари: 84
Гласове: 1070
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. blog