Постинг
20.06.2014 14:41 -
Телешко гювеч зарзават
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 5069 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 20.06.2014 19:01
Прочетен: 5069 Коментари: 2 Гласове:
2
Последна промяна: 20.06.2014 19:01
Много хубаво ястие!Особено когато имаш хубаво телешко месо и картофи без нитрати!Понеже си имам тези два продукта реших да сготвя това чудо на чудесата!Какво купих още:лук,морков,тиквичка,патладжан,домати буркан,червен пипер,магданоз и джоджен.Най-напред патладжанът и тиквичката да се надробят на едро и да се посолят да им изстискаме водата,после обелваме,по-скоро остъргваме пресните картофи,после лук на дребно,морков на по-едричко и заедно с малко олио ги слагаме във фурната да се запекат и запържат.Добавяме и другите зеленчуци и всичко това го запичаме докато хване коричка да не се скашка.После добавяме доматите,зелениите и червен пипер 1 лъжица и....най-същественото!Предварително сварените телешки месца и бульон!Слагаме го във фурната и се пече не по-малко от 40 минути!Предимно се готвят такива манджи в дъждовни и навъсени дни да се стопли човек от фурната....плюс съответното вино по избор!
Привет, Галя! Хубав постинг - много актуален. И аз като тебе в момента имам всички зеленчуци /без синия домат/ - мое производство. Телешкото ми е замразено по Коледа, но се надявам да не е чак такъв проблем - не ми се купува от магазина прясно, като си имам свое, макар и от фризер.
Имам въпрос - как точно обработваш месото /конкретно това, телешкото/, преди да го сложиш при зеленчуците? Независимо че го запържвам предварително, често то става доста грубо, на нишки.
Поздрави с пожелание за хубав ден!
цитирайИмам въпрос - как точно обработваш месото /конкретно това, телешкото/, преди да го сложиш при зеленчуците? Независимо че го запържвам предварително, често то става доста грубо, на нишки.
Поздрави с пожелание за хубав ден!
Здравейте,относно телешкото месо-предварително го варя в тенджера със сурови надробени на едро зеленчуци-каквото се сетите без картоф-и после стават две манджи-телешко варено и гювеч зарзават.Изваждам месото,което е с невероятен вкус с решетъчна лъжица и заливам от бульона като оставям и няколко меса за разкъсване за вареното.После добавям в тевджерата или надробени картофи,което е класика,или моя вариант на телешкото-ориз една шепичка с малко чесънчета!Затова готвя рядко гювеч,защото телешкото му трябва минимум 1 час да е готово.Никога не запържвам месо за гювеч.
цитирайТърсене