Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2010 18:12 - ДЕНЯТ НА СВЕТИ СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ
Автор: teomira Категория: История   
Прочетен: 1883 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.12.2013 15:30


Денят на Свети

Седмочисленици

 

 

 

 

 

 

На 24 юни 2009 г. измина една година от Доклада на Европейската комисия, в който се посочи, че Република България е най-бедната държава в Европейския съюз. В България - зле, извън България – зле, къде да отидем ние, българите, освен при извънземните. Задаващата се чистка в институциите на обществено-политическата реалност е не за почтените и благоверни сънародници, а за българските недостойни велможи и свързаната с тях престъпност. Около 30 000 е броят на ретроградните индивиди, които отдалечиха държавата от европейските ценности. Дали Европа ще изпрати свои експерти, които да прекратят произвола в тази ”земя като една човешка длан” не е ясно? Според проф. д. ю. н. Улрих Карпен от Факултета за правни науки в Университета в Хамбург ”България е едно симпатично бебе с много вуйчовци и лели в Европейския съюз”. Аз бих казала, че България е личност с изключително висок коефициент на интелигентност, но без финансова подкрепа, за да осъществи мисията си в своя професионален път. Обезверени и предадени от българската легислатива, екзекутива и юдикатива, предприемчивите ни съграждани емигрираха, за да могат да упражняват достойно професията си в чужбина. Европейската прогресивна общественост каза “баста” на българската джунглотевица, която непрекъснато присвоява финансови средства. Инквизицията на корупцията и бандитските кланове не подлежи на какъвто и да е контрол. В ЕС не живеят нито ангели, нито архангели, но толкова дръзко и безнаказано погазване на основни човешки права и свободи, не му е познато. Европейският данъкоплатец има право да задава въпроси на обандитената ни родина и да получава точни, ясни и конкретни отговори. Основната прилика между Република България и цивилизованите страни е само чудното синьо небе. Дали така ще е и занапред?

 

Вива ла Франс! Вива ла Наполеон! Вива ла либерта! Но Наполеон е българин от рода на Католинджи де Булгаро в Италия.

41-то Обикновено Народно събрание бе свикано от президента на 14 юли 2009 г. – денят, в който бе превзета Бастилията в Париж преди 220 г. Ще падне ли Бастилията на мафията в България, е въпрос, който искрено вълнува нацията в този съдбовен исторически момент. До 9-ти септември 1944 г. българин е бил синоним на християнин, а днес се използват понятия като ”трафикантен наркотикен” и ред други метаинтелектуални думи.

”Ах, лековерието унищожи българията.” написа Григор Пърличев до П. Р. Славейков на 10 май 1867 г. и тази мисъл е недвусмислена илюстрация за катастрофите на българската история. До 1396 г. България е била трета политическа сила в Европа, а днес се осмеляват да ни наричат най-провалената и унищожена и много, много далеч от прогреса на цивилизацията държава. България е опасна и ретро според белия свят. Изречения като:”Къде е България?, ”Вярно ли е, че имате министерства?”, ”Маймунска държава”, ”Република банана” и т. н. са повече от показателни. Бих искала да кажа, че бананите, пустинята и Африка се намират на други географски ширини, но дори и там се иска достойнство, за да живееш с 8 лв. на месец. Република България има площ от 110 993 кв. км. и нейните географски координати са 43 градуса северна ширина и 25 градуса източна дължина. Изконното чувство за държавност е водещата идея на българските ханове. На Италианската карта се откриват 7 Българии, а личните имена показват националността на над 5 милиона италиански българи – Кане, Болгари, Булгаро, Болгаро, Буркеро и т. н. Колко ли милиона са всъщност всички българи, които живеят в Северното и Южното полукълбо?

27 юли 2009 г. – денят на Свети Седмочисленици, на Св. вмчк. Панталеймон, Успение на Св. Климент Охридски, бе ден първи за новоизбраното правителство на България. Светите и Равноапостолни светила на България и Далмация Кирил, Методий, Климент, Наум, Горазд, Сава и Ангеларий благословиха този исторически ден, който ще бъде време разделно и време на необходими и своевременни реформи. Според министър-председателя във фиска има дефицит от 2 милиарда лева. От едното престъпление могат да се познаят и другите, казват древните римляни.

Не е ясна каква ще е позицията на управляващите спрямо изкуствено създадената държава Косово, в която се намира най-голямата база на НАТО в Европа. НАТО е заговор против мира според проф. Георги Стефанов, който още през 1965 г. издаде книга, разкриваща истинската същност на тази организация. За 18 г. бивша Югославия бе подложена на нечуван терор от натовците. От година и половина Косово се прави на държава като се опитва да заблуди и Международния съд в Хага. Косово се е превърнало по-скоро в Баба Рога (Баба Яга), която отцепи абсолютно криминално територия от Сърбия.

Народният гений е нарекъл деня на Св. Седмочисленици Панталей Пътник. Да се надяваме, че реформите няма да се превърнат в такъв осъден пътник, а ще постигнат заветната си цел.

Легенда Булгарика продължава с нови държавници и нова мисия, устремена към съхранение и консолидиране на българската държавност и светост за вечни времена.

 

 

 

 

 

 

 image


Теомира – Десислава Петкова

27 юли 2009 г.

София - България




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1192807
Постинги: 1214
Коментари: 84
Гласове: 1068
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. blog