Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2011 16:22 - НА ИНАТ, БЪЛГАРИЯ!
Автор: teomira Категория: Изкуство   
Прочетен: 1385 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 17.12.2013 16:52


 image


Думата инат има твърде позитивно значение от гледна точка на еволюцията на човешкото общество. Благодарение на ината на мечтите, идеите и труда, ретроградните сили на злото биват победени по абсолютно категоричен начин. Статуквото на злото е унищожено от ината на прогреса. Ще оцелеят най-големите инати в естествения отбор. Каква вълшебна дума е думата инат и всъщност колко много сила се крие в нея!

Познати са много видове инат, но аз говоря за градивния, добрия инат, за този инат, който трупа планини от знания и независимост. Да се трудим на инат! Да се учим на инат! Да се цивилизова по-бързо “богоненавистното българско племе” на инат.

На инат на Византия славяни и прабългари създадоха българската държава през лето 681. На инат на враговете на българщината Родината ни вече навърши 1330 г.

По време на мрачното турско робство, когато нечестивите изпепелиха от връх до корен българската държавност и светост, недоброжелатели от Западна Европа се питаха има ли въобще и изобщо останал някакъв български народ?

На инат България подписа Договора за присъединяване към Европейския съюз на 25 април 2005 г. в Люксембург. На инат на враговете на българското правителство, които се оляха от подривна дейност, България усвоява с космическа скорост средствата от еврофондовете. На инат на подлеците и предателите, които спират устрема на държавата, България за Шенген се стяга.

Инат, инат, инат и пак инат и то непрекъснат, постоянен инат е необходим за всеки успех.

Още от дете обикнах думата инат, т. к. постоянно ми повтаряха все едно и също:

 - Какъв инат си само да знаеш. Всичко ти е на инат.

Инатът трябва да е с мярка. Наумиш ли си нещо добро, то последното непременно трябва се осъществи. Инатът за позитивни дела е свързан причинно- следствено с човешкия устрем. Има ли инат и устрем, ще има и земни обитатели.

Думата inat е турска и е реципирана от арабски език. Означава упорство, но не ми се иска да е поради зла воля, защото това ще доведе до нещастия.

Инатът, който е насочен към позитивна промяна на действителността, носи твърде голяма доза виталност. И то каква магическа виталност. Ще се излюпи Нобелова идея на инат, ще пишеш по 15 часа на ден юридически книжа на инат, ще дишаш на инат, ще се смееш на инат, ще извършваш еволюционни скокове в живота си на инат, напук на всички душмани. Искам да бъда добра на инат. Инатът и волята са иманентно свързани и взаимно обуславящи се. От алфа до омега – на инат- важно е да следваш целите си, а не да се отричаш от тях като страхливец. Мечтите ми са се родили от инат. Всъщност колко много виталност, вяра и истина има в тази арабска дума. Нямаш ли инат, значи си погубен от робството на раболепието и малодушието. Притежаваш ли инат, значи си жив. Искам да нося обувки от инат и с тях да обиколя света. Не мога да разбера как е възможно да има живи същества, които да не притежават инат. Значи тяхното ДНК си е позволило да се появи в природата без инат. Инатът е като слънцето, въздуха, Небето и водата за хората. Инатът създава Брутен Вътрешен Продукт, трудов стаж, авторитет, стабилност и възход. Инатът строи магистрали, жилищни сгради, язовири, ТЕЦ, ВЕЦ, и т. н. и т. н. Нима Земята не се завърта за 24 часа на инат около оста си, въпреки многобройните ядрени опити и всякакви други безумия на т. нар. Homo sapiens? Напук на зловещия натиск върху нея от какво ли не естество, все пак тя успява да се завърти, защото има дълг, който задължително трябва да изпълни. Инатът е и символ на достойнството на личността, а без достойнство има ли живот?

Инат за свобода, за революция, за справедливост, за демокрация и гражданско общество, за истина, за образователен ценз... Инатът е родил толкова много чудеса, които е сътворил човешкия ум. Не си спомням кога за първи път усетих инат в ценностната си система, но осъзнах, че инатът има будна съвест, която винаги е на стража. Човек без инат има слаба и осквернена съвест. Искам да се залюлея в люлка от инат. Инатът спасява от покоя на примирението. Притежаваш ли инат, значи имаш собствена позиция относно даден въпрос, на която позиция държиш и не се отричаш от нея за нищо на света.

Нека има винаги инат! Да живее благородния инат!

 

 

 

Теомира – Десислава Петкова

26 февруари 2011 г.

София – България

 

 

 

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1205280
Постинги: 1233
Коментари: 84
Гласове: 1070
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. blog