Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2012 13:38 - Диана Ковачева казва, че е министър на правосъдието на Република България и пазител на държавния печат
Автор: teomira Категория: Новини   
Прочетен: 985 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.12.2013 10:13


 
  ***********************************************************
"Съдия Мирослава Тодорова изрази смущение, че изпълнителната власт дава наставления на Висшия съдебен съвет".


"Правосъдният министър Диана Ковачева призова Висшият съдебен съвет да отмени решението си, с което съдия Мирослава Тодорова бе уволнена вчера. Правосъдният министър отправи призива си днес в парламента.

Има твърде малко случаи на уволнени съдии по повод на забавени дела. Висшият съдебен съвет (ВСС) трябва да намери начин да преразгледа решението си за съдия Мирослава Тодорова от гледна точка на обективност, каза още Ковачева. "За миналата година има един такъв случай. Била е уволнена съдийка за 20 забавени дела, но нарушенията не са били толкова сериозни. Аршинът, с който се мери, не е еднакъв. Няма спор за това, че са извършени тежки нарушения, свързани със забавени правосъдия, забавяне на дела. Има спор за това дали е обективно, съответно и съразмерно на извършените нарушения наложеното наказание на съдия Мирослава Тодорова и дали има последователна дисциплинарна практика от ВСС за наказанието", каза Диана Ковачева. Тя е направила справка на дисциплинарната практика на ВСС: "Може да се каже, че не се мери с еднакъв аршин и може би е добре ВСС да преосмисли решението си и да намери начин да го преразгледа".

Решението беше взето без дебат, дебатът във ВСС не се състоя, каза Ковачева и поздрави съдиите за активната им позиция в случая и ги призова да използват повода, за да поставят проблема с прекомерната си натовареност, защото това е отговорност на ВСС. Разработва се методика за оценка на натовареността на съдиите, допълни още министър Ковачева.

Новината за призива на правосъдната министърка бе съобщена по средата на пресконференция на съдия Мирослава Тодорова в агенция "София прес" от журналиста Сашо Диков, който поиска коментар. Наистина, този ВСС е силно дефектирал, но мен силно ме смущава фактът, че министърът на правосъдието, от позицията си на представител на изпълнителната власт дава напътствия на ВСС да отменя решение, което е взел суверенно, заяви Мирослава Тодорова. Дори, ако това решение е изгодно за мен, добави тя. Изпълнителната власт не може да внушава на независимата съдебна власт какви решения да вземе, изтъкна Тодорова. "Самият факт, че ВСС вече се опитва да се ориентира само от намеци какво решение е хубаво да вземе в един или друг случай, е достатъчно притеснителен. Не бива да се създава такава култура." Тук тя напомни и скорошното изявление на комисаря по правата на човека Томас Хамарберг, че съществува тенденция сред съдиите в някои източноевропейски държави да се опитват да предугаждат какво решение би било угодно на фактически силната власт и съответно да го приемат".

********************************************************
P.S.

Новината е злокобно-чудовищна. Как беше номерът с "Прозрачност без граници"? Затова Белият свят е отвратен от България. "Отменете уволнението"-казва лицето Диана Ковачева и защо не, след като мястото и е дадено от премиера. Ще се случи ли подобно изказване в Италия? Много се съмнявам! Вижте само кой вече 1 г. е министър на правосъдието и пазител на държавния печат. Изумително! Защо трябва да се спазват законите, когато не е изгодно.Това мнение на Диана Ковачева, която твърди, че е министър на правосъдието на Република България, доказва за кой ли не път, че държава не съществува. Премиерът Бойко Методиев Борисов-баш Рапонът се грижи твърде усилено в тази насока. Господ така е наредил!
Доста шокиращо  и много грозно е твърде дълбокото деколте на Диана Ковачева и най-вече фактът, че същата ще бъде част от историята на Министерство на правосъдието. Ако я зърне някой от арабския свят, много би се усъмнил, че е министър на правосъдието.
Мяу -мяу, мър-мър, хър-мър - кой е истинският кръг от котараци и котарачки, който гравитира около премиера на държавата България ген. лейт. д-р, инж., о.р., но не от запаса, Бойко Методиев Борисов, роден през месец юни  - русалският месец?


********************************************************************






 

 

image

 

 






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1204005
Постинги: 1233
Коментари: 84
Гласове: 1070
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. blog