Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2012 21:39 - Незабавни Предупредителни протоколи по чл.56 от ЗМВР за лицата Маргарита Попова и Ива Пушкарова
Автор: teomira Категория: Новини   
Прочетен: 2357 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.12.2013 10:15


**********************


”Помилването - репресия и хуманност в съвременните наказателни политики” е темата на двудневна международна конференция, която започна днес, 28 ноември 2012 г. на бул. ”Княз Александър Дондуков” №2 в столицата на държавата България..

”Време е да направим най-важната крачка - отмяна на наказанието "доживотен затвор без право на замяна." Това каза вицепрезидентът Маргарита Попова на конференция, посветена на помилването. Според нея това наказание е равносилно на смъртното и затова за него няма място в модерната наказателна европейска политика, съобщава БНР”.
”Конференцията се провежда в рамките на двустранното сътрудничество между Германската фондация за международно правно сътрудничество (Фондация IRZ) и Комисия по помилването при Президента на Република България.
Маргарита Попова анонсира и доклад на председателя на Комисията по помилванията Ива Пушкарова за най-тежките наказания в наказателното право и по точно доживотният затвор без замяна и съотносимостта му с помилването като институт, който изразява хуманност и състрадание в правила”.
Всъщност днес Маргарита Попова и Ива Пушкарова извършиха престъпление, за което незабавно трябва да се самосезира прокуратурата. На първо време е необходимо още утре и двете лица да подпишат Предупредителен протокол по чл. 56 от ЗМВР, защото явно с действията си нарушиха по много мръсен начин обществения ред. Преди около месец подобна скандална идея бе лансирана от съдебен магистрат, който работеше в Благоевград. Обществото не реагира. Защо?!
Съгл Чл. 56., ал. 1 от ЗМВР Полицейските органи предупреждават устно или писмено лицето, за което има достатъчно данни и се предполага, че ще извърши престъпление или нарушение на обществения ред.

За образователния ценз на Маргарита Попова се разказват доста истории, които не са особено приятни.
След този страшен ден за жертвите на убийства в България Маргарита Попова и Ива Пушкарова трябва да понесат своята наказателна отговорност. Веднага още утре да напуснат работните си места, защото се погрижиха отново и отново авторитетът на България да бъде унизен по абсолютно безпардонен начин.
Няма бивш убиец и бивша жертва на убийство. Няма бивша присъда за убийство. Българският законодател трябва да страда и да плаче, едва ли не, за престъпника, но не и за жертвите на престъпления. Маргарита Попова и Ива Пушкарова не се вълнуват за роднините на убитите, защото не е модерно и не е прието, не в синхрон с европейските изисквания.
Трябва ли да се съгласи нацията с този адски фарс?!
Какво светотатство с костите на загиналите от ръката на убийци!!!Отнет е човешки живот и то завинаги. Но въпреки всичко не бива да се посяга на кефа на престъпника.
Проф. Мария Фалконе, сестрата на съдия Джовани Фалконе знае, че няма абсолютно никаква възможност все пак някога да бъде помилван и да излезе на свобода злокобният бандит Бернардо Превенцано. Колко страшна беше смъртта на този достоен италиански магистрат! Тогава все още следвах в Юридическия Факултет при Софийски Университет ”Свети Климент Охридски” и бях в I курс. Спомням си как говорехме и говорехме с колегите за тази историческа трагедия. Беше много страшна тишина, дори тътен от тишина. Джовани Фалконе го няма от 20 г. С него загина съпругата му Франческа Морвило и тримата му бодигарда.
Искам днес, след този исторически удар по авторитета на България да попитам проф. Мария Фалконе дали е съгласна с българския вицепрезидент Маргарита Попова и с председателя на Комисията по помилванията Ива Пушкарова? Едва ли ще получа положителен отговор. Никога не би прежалила брат си, никога Италия не би прежалила човека, чийто паметник се издига пред сградата на ФБР. И този паметник е единствен, няма друг.
Но сестрата на съдия Джовани Фалконе живее в Италия, а не в България.
Никога майката на съдия Паоло Борселино не би го прежалили, никога италианската нация не би го прежалила...Но тук говорим за Италия и този факт е особено важен.
Много е страшно да съществува абсолютно видимо финансово сътрудничеството между държавата България и разбойниците, които осъществяват който си поискат състав на престъпление по НК. Да, това е възможно, защото България е Меката на престъпността.
Тези съдии бяха антимафиоти и служеха на италианската държава достойно.Не продаваха правосъдие за чифт испански обувки, както беше в България в началото на 1990 г.
” На 23 май 2012 г. Италия отбеляза 20 години от убийствата на магистратите Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Премиерът Марио Монти и президентът Джорджо Наполитано се включиха в церемонията в сицилианския град Палермо по случай 20-ата годишнина от убийството на прочутия магистрат антимафиот Джовани Фалконе. Той, съпругата му Франческа Морвило и трима полицаи телохранители намериха смъртта си в адска експлозия на 23 май 1992 г. Атентатът е извършен на магистралата между Международното летище на Палермо и град Палермо. Бронираният автомобил Фиат Крома, в който пътува антимафиотът, е взривен от мощна бомба с дистанционно управление, заложена под един от водосточните канали под магистралата. Кратерът, оставен след взрива, е внушителен-3 метра дълбочина и 13 широчина. Честванията в Палермо засягат и предстоящата 20 годишнина от гибелта на колегата и приятел на Фалконе - Паоло Борселино. Магистратът Борсалино е убит от мафията на 19 юли 1992 г., посредством кола-бомба, разположена пред дома на неговата майка, която посещава всяка неделя. Заедно с него загиват и пет от телохранителите му. Поръчителят и на двата кървави атентата е един и същ, а името му е Салваторе Рийна. Замесен е и Бернардо Провенцано. В момента Рийна, както и много други мафиотски босове, са в затвора, а войната с мафията продължава. Но много неизвестни продължават да тегнат над този период в историята на Италия, включително съмнения за това, дали политиците са участвали в преговорите с мафията по това време и дали продажни елементи, вградени в италианските тайни служби, са имали роля в кръвопролитията. "Единственото държавно съображение, е истината", заяви в Палермо премиерът Монти по повод някои неясни и до днес моменти в разследването на убийството на Джовани Фалконе. Монти призова за търсенето и намирането на "липсващите парчета", касаещи събитията случили се тогава”.

Уви, в България се мисли по друг начин и този друг начин е престъпен.
Още в Университета ни казваха, че твърде много убийци се разхождат най-важно по улиците, защото им е позволено от алчни магистрати.
Парите ли не Ви стигат, Маргарита Попова и Ива Пушкарова, искате още и още пачки и затова се гаврите по толкова страшен начин с българското правосъдие.
Днес, след тази новина форумите в Интернет буквално крещяха от възмущение и обида.
Представете си какви страшни неща се случват в България. По какъв начин се създава държавна политика.
Значи, не стига, че дадено българско семейство изгубва свой член завинаги, ами се оказва, че не може да получи 100 % възмездие, защото не е хуманно.
Аз не знаех, че Бернардо Превенцано е уникална ценност за Италия.Между другото ако той беше българин, българското правосъдие веднага щеше да го пусне, защото му се ходи много на планина...Трябва, трябва да се изпълняват желанията на убийците, защото си плащат.
Ето кой и как унищожава държавата и то пред целия свят, без да му мигне окото. И тези две юристки нямат и ни най-малко угризение на съвестта за своите престъпни идеи, които искат да инкорпорират в плътта на НК.
Боли, когато синът на съдия от Велико Търново е обесен преди години от рецидивист. Много, много боли...Съдията осъдил рецидивиста, но ето че въпросният престъпник излиза на свобода и първата му работа е да си отмъсти. Моята учителка по литература ми разказа този случай през 1991 г. и аз се вкамених. Къде е сега убиецът на момчето? Къде? Не бих се учудила ако е на свобода и се разхожда спокойно, необезпокояван от правосъдието. Синът на въпросния съдия тъкмо бил приет с отличие право и се готвел да следва в Университета, но разбойникът бил на друго мнение – той искал да отнеме този 18- годишен живот за мъст. И го прави. Кошмар! Синът никога няма да се върне при родителите си, а ще гние в земята. Ще стане на пръст.
Колко са жертвите на убийства в България – знае ли се точния им брой и каква е съдбата на екзекуторите?
В България е много важна грижата за убиеца, отколкото грижата за истинско правосъдие.
Убиецът бил човек и трябвало, видите ли, да получи цивилизована репресия, т. е. да не получи справедливо наказание за деянията си. Това се опитват да излъжат пред обществото Ива Пушкарова и Маргарита Попова. В България всеки ден стават скандали и днес такъв скандал се получи по особено брутален и циничен начин, за което се погрижиха тези 2 лица, които работят по върховете.
Да видим как ще реагира прокуратурата на тази провокация, която беше доста отвратителна.
Атаката срещу правосъдието не може да бъде лансирана от представители на държавността, защото тогава трябва да се спасява републиката.
Ще се спаси ли наистина българското правосъдие от опасните си кадри?
Костите ми са потресени от връх до корен от подобни вулгарни и нагли идеи, които се предлагат абсолютно спокойно на обществото, а който ги приеме, значи е враг на Темида.

Теомира – Десислава Петкова

image


 
 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1192537
Постинги: 1214
Коментари: 84
Гласове: 1068
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. blog