Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2014 16:02 - Десантът в Нормандия през 1944 г.
Автор: teomira Категория: Политика   
Прочетен: 2168 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.06.2014 11:04




image



image




image



image

 

Президентът на Русия Владимир Путин ще бъде гост на историческите салюти в Довил, посветени на 70-годишнината на десанта на съюзническите войски в Нормандия.


image

 

По френските думи на Франсоа Оланд ”тази мемориална церемония ще бъде посветена на паметта на 100 - те милиона загинали жертви и на героите на този кървав световен конфликт”. С присъщия си френски изискан маниер президентът на Франция се оказа съпричастен към трагичния кризис в Украйна и желание за мирно разрешаване на кръвопролитията в тази страна. Държавният глава на френската република се надява духа на мира да бъде водещ на тази церемония.

 

 image

На среща с ръководителите на световни агенции Владимир Путин заяви, че на 6 юни 2014 г.”ще бъде отдадено дължимото на съюзниците на Русия по коалиция – САЩ, Великобритания и Франция. По време на Втората Световна Война руският народ направи много за победата над нацизма”. И всъщност разбойническа Германия на Третия Райх стана абсолютен капут благодарение на Русия.

 

 

Преди 5 г. през 2009 г.президентът на Франция Никола Саркози неизвестно защо забрави, да покани на възпоменателната церемония британската кралица Елизабет II и всъщност подобно деяние се явява длъжностно престъпление. Явно френската галантност не можа да стане факт, а по-скоро се превърна във фарс. Тогава Никола Саркози се беше съсредоточил предимно върху срещата си с президента на САЩ Барак Обама.
Френското политическо пренебреже в случая беше доста грозен скандал.....

 

 

Историческият 6 юни 1944 г. е известен в учебниците по история като ”Ден Д”.

 

 

65-годишнината от този подвиг бе почетена от държавните глави на Канада и на още 15 държави.

 

 

От Бъкингамския дворец тактично беше напомнено по джентълменски, че в боевете за освобождението на Франция са загинали 17566 английски и 5316 канадски военнослужещи. Така че героите не могат да бъдат забравени по толкова метаисторически начин.


Френското а ла политическо ангаже беше изцяло ориентирано към сделките за милиарди със САЩ, а не към вечните герои на Обединеното Кралство.

И днес, 70 години след този исторически десант Планетата си спомня и за четиримата съюзнически генерали – Фелдмаршал Бърнард Лоу Монтгомъри, който ръководи десанта в Нормандия, Дуайт Дейвид „Айк“ Айзенхауер, Георги Константинович Жуков и Жан Жозеф Мари Габриел дьо Латр дьо Тасини.



Много от генералите на Хитлер бяха убедени, че мястото на десанта ще бъде Па- де- Кале. Във Франция фюрерът разполага със 77 дивизии, предимно бронетанкови, но не е осведомен, че тези дивизии са в непълен състав и боевата им подготовка е недостатъчна. На 6 юни 1944 г. много от бронираните дивизии са оттатък Сена. Само за една седмица съюзниците създават предмостие, което е широко 60 мили в дълбочина.На 24 август 1944 г., когато пада Париж, загубите на нацистите във Франция възлизат на 400 000 души.
"-Какво да правим? Какво да правим сега?" - пита потресен Кайтел.
"-Сключвайте примирие, глупаци! Какво друго можете да направите?" - отговаря фелдмаршал Рундщедт.




Противниците на СССР безуспешно се опитваха през годините да лансират идеята, че не Червената армия е помогнала на американците в сраженията им в района на Ардените, а САЩ всъщност уж били спасили съветската армия. Пълен фарс!

Безусловната капитулация на фашистка Германия все пак настъпи и цялото човечество си отдъхна от заплахата, наречена нацизъм.

Нацистите разстреляха повече от два милиона и двеста хиляди невинни жертви и военно-пленници в Белорусия за три години фашистка окупация. Седем хиляди белоруски училища бяха превърнати в развалини, един милион и двеста хиляди сгради в селата бяха унищожени.

През лятото на 1944 г. в Белорусия воюваха с окупаторите 374 хиляди партизани, обединени в големи отряди, части и съединения.

Великата Отечествена Война остави злокобни, трагични следи във всяко едно руско семейство.

Последователите и кумирите на Адолф Хитлер не могат да бъдат спряни и днес.


”Ако Ви трябва абажур за Вашата лампа, убийте някой евреин!” – гласи текст от листовки, написани от неонациста Курт Волфрам, които се разпространяваха преди 30 г.

Не е известно дали са разкрити и до днес всички концлагери на смъртта.

В началото на 80-те години на ХХ в. се пишеше доста за изключително опасната неофашистка организация ”Фламандски военен орден” с ръководител Берт Ериксон, който смята, че:”Трябва да минем през трупове, ако искаме да освободим Фландрия!”






България също си има своите неонацисти, които тормозят невинни граждани и боготворят Третия Райх.


image


 

 

 image

 

 

 

 image

 

 

 

 

 image

 

 

 

 image

 

 

 image

 

 





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1204171
Постинги: 1233
Коментари: 84
Гласове: 1070
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. blog