Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2014 09:18 - Иншаллах, ПАЛЕСТИНА!!!
Автор: teomira Категория: Политика   
Прочетен: 1751 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 13.08.2014 13:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



image




Израелската колонизация на окупираните арабски територии се приближава бавно и сигурно към своя закономерен, исторически край. От завършека на този кървав колониален гнет зависи установяването на справедлив и траен мир в Близкия Изток.



image







В средата на 70 – те години на ХХ в. Общото събрание на ООН гласува Резолюция, свързана с тази кошмарна колонизация. Резолюцията призовава израелското правителство да прекрати всякакви по-нататъшни действия в окупираните територии - Западния бряг на река Йордан и ивицата Газа, които могат да изменят техния правен статут, географски облик и народностен състав. За тази Резолюция гласуват 131 държави, 7 страни, между които и САЩ се въздържаха, против беше само самотният и изолиран от цивилизацията Израел.



image






Твърде много пъти Израел е порицаван за незаконната си държавна дейност в арабските територии, но винаги безуспешно, защото властимащите в Тел Авив не желаят да се съобразяват с приети международни норми и с решения на авторитетни международни форуми. Юдейските политици са успели да изградят до средата на 70-те години на ХХ в. в окупираните палестински територии 90 израелски селища, които ще бъдат присъединени към Израел. Еврейските политически измислици не престават да бунят духовете. Ето някои от тях:

Западният бряг на река Йордан и областта Газа не са били окупирани, а освободени?! Палестина се явява”земя на Израел”, обещана му от Бога за вечни времена и евреите имали ”историческо право” да се заселват в нея ”навсякъде и по избор”?! Такива са божествените и политически причини, които изтъква Израел.

Обаче Божественото право няма за предмет несправедливи каузи, така че управляващите касти в Израел трябва незабавно да сложат оръжие. Изконното арабско население на Палестина е принуждавано от израелски войници да напусне дома си, посредством погроми, терор, заплахи, разрушения, конфискации и т. н.




image




Какво представлява всъщност държавата Палестина, ще контрират мнозина привърженици на еврейската експанзия? Палестина е само един военен блок и нищо повече. Толкова. Това е нейната държавна съдба. В този военен блок се намесва Турция и така продължава тази страшна сага за поробените от 66 г. палестинци.

През 1948 г., когато бе създадена по изкуствен начин държавата Израел и през войната от юни 1967 г., повече от 1 милион и половина палестинци са изселени принудително, за да се разпръснат като ято бежанци в съседни арабски страни. Палестинците в изгнание не могат да се върнат в изконното си Отечество и докога ще съществува тази забрана, не е ясно.

САЩ не престава да продава оръжие на Израел и по този начин да бъде съучастник в тази толкова опасна окупация. САЩ позлати Израел в окупационната му мисия.

На 7 ноември 1977 г. на междудържавна среща между йорданския крал Хюсеин и президента Ануар Садат в Египет беше обсъдена възможността да бъде възобновена Женевската конференция за Близкия Изток, като бъде представена и Организацията за Освобождение на Палестина на преговорите в столицата на Швейцария. Египетският президент Ануар Садат е предложил да се създаде свободна и независима Палестинска държава на западния бряг на река Йордан и тази държава непременно да бъде свързана под някаква форма с Кралство Йордания. Крал Хюсеин е изразил своето съгласие за създаване на държавата Палестина, но желаел връзката и с Кралство Йордания да бъде установена едва след изграждането и.

И днес без посредничеството на Руската Федерация е невъзможно да се създаде независима Палестина.

Ударният финиш за палестинската свобода вече наближава, защото всяка колониална експанзия е до време. Светлината на свободата ще бъде.

Както според Божественото, така и според Човешкото право, палестинската нация е свободна ipso iure.

 

 

 

Теомира – Десислава Петкова

2 юли 2014 г.

 

 

България








image








Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teomira
Категория: Политика
Прочетен: 1192865
Постинги: 1214
Коментари: 84
Гласове: 1068
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. blog